Koprivica poručio: Cilj Vlade je da Crna Gora bude dobar primjer na Balkanu

0

Cilj Vlade je da Crna Gora bude dobar primjer na Zapadnom Balkanu, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice sa ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom.

Koprivica je naglasio da Crna Gora cijeni ulogu Njemačke koja je uvijek bila pouzdan i konstruktivan partner kada je u pitanju podrška Crnoj Gori na evropskom putu.

U svemu ovome ključni fokus je na Poglavljima 23 i 24, vladavini prava i reformi zakonodavstva, a sve u skladu sa mišljenjima EK .

Sagovornici su se osvrnuli i na temu Berlinskog procesa koji donosi mnogobrojne benefite i saglasili su se da je Berlinski proces optimalan put za razvoj regionalnog tržišta i evropsku integraciju Zapadnog Balkana. Između navedenih benefita tu su sada već četiri sporazuma o mobilnosti, čija ratifikacija predstavlja važan međukorak ka Zajedničkom regionalnom tržištu.

U iščekivanju jubilarnog samita  povodom deset godina Berlinskog procesa naglašeno je da je namjera da se što više iskoristi Berlinski proces kako bi se postigao dalji konkretan napredak.

U daljem razgovoru ambasador je analizirao kako Berlinski proces može biti od koristi i u oblasti političkih pitanja i pitanja vladavine prava u odnosu između svih šest zemalja Zapadnog Balkana i naglasio da su otvoreni za sve inicijative.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.