Grupna izložba „Fragile“ likovnih umjetnika Sare i Davida Vušurovića

0

Otvaranje izložbe dvoje mladih likovnih umjetnika, brata i sestre: Sare i Davida Vušurovića, biće upriličena u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje 15. januara 2024. godine u 18 časova.

Izložbu skulptura i crteža pod nazivom „Fragile“ će otvoriti prof. Marija Kapisoda.

David Vušurović rođen je 2002. godine na Cetinju. Student je druge godine Fakulteta likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo u klasi Željka Reljića. Učesnik je festivala Prijateljstva Goražđe 2023. godine, takođe je i koordinator studenske galerije.

Sara Vušurović rođena je 2005. godine na Cetinju. Učenica je četvrtog razreda JU „Gimnazija“ – Cetinje. Koordinatorka je dječijih umjetničkih radionica i festivala kao i studenske galerije, član je međunarodnog udruženja „Lek“ Bardača.

Izložba „Fragile“ zamišljena je kao zajednički projekat brata i sestre umjetnika. Koncept izložbe je pojam „lomljivo“, koji se odnosi na nešto što je delikatno, lomljivo i osjetljivo.

Ovo je druga izložba CZK-a koja će biti organizovana na osnovu Javnog poziva, sa ciljem podrške mladim i neafirmisanim likovnim stvaraocima sa Cetinja.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 22. januara 2024. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.