Karan za BORBU: Njemačka i Velika Britanija rade na destabilizaciji Srbije, plan Zapada je da zapali Balkan

0

Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) ovih dana uveliko priprema detaljan izvještaj o stranom miješanju u izborni proces u Srbiji.

Ovu informaciju je prekjuče, u izjavi za medije, potvrdio i srpski ministar odbrane i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), Miloš Vučević.

To je, kako je kazao Vučević, dominantno uradila jedna zemlja.

„Nije to lak momenat za nas, jer time ukazujete na nečije nekorektno postupanje. I to nije neko ko je slab”, izjavio je Vučević tom prilikom.

U razgovoru za BORBU penzionisani pukovnik nekadašnje Kontraobavještajne službe (KOS), Ljuban Karan, potvrdionam je da srpski državni vrh, vrlo vjerovatno, aludira na Njemačku.

„Međutim, a čemu možemo svjedočiti proteklih dana, ona nije usamljena u tom podrivanju i lažnom prikazivanju situacije u Srbiji. Naprotiv, u tom procesu aktivno sudjeluje i Velika Britanija“, tvrdi Karan.

Prema njegovim riječima, Britanci to rade otvoreno, nastojeći da kompletnoj evropskoj javnosti predstave da je Srbija pod uticajem Rusije i da je ona ta koja destabillizuje Balkan.

„Znači, nema više nastupa niti rada u rukavicama, čak ni u okviru diplomatije . Jednostavno, Srbija i Republika Srpska su na meti zato što brane svoje strateške interese i iz razloga što neće da se povinuju i uklope u interese velikih sila”, naglasio je ovaj penzionisani kontraobavještajac.

On napominje da Njemačka stvara i podržava svakog onog ko je u stanju da, na neki način, nanese štetu Srbiji.

„Posebno im je bitno i važno da, u okviru srpskog korpusa, pronađu te političke i tajkunske struje, koje će, služeći se svim najprljavijim sredstvima, raditi protiv Srbije. Tako da, pored Njemačke, u dokumentu koji priprema BIA će se naći i Velika Britanija, ali i Sjedinjene Američke Države, koje su pratkitčno i stvorile tu lažnu državu Kosovo i koje, takođe, intezivno rade na stvaranju unitarne BiH bez Republike Srpske”, dodaje Karan.

Plan velikih sila Zapada je, ističe on, da zapale Balkan.

„Kad kažem to, u tim planovima je i Crna Gora, s tim što su šibice kojima treba da se zapali Balkan trenutno u rukama britanskih političara”, zaključio je u razgovoru za BORBU penzionisani pukovnik KOS-a, Ljuban Karan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.