Raković: Jedino je srpski identitet većinski u Crnoj Gori, Srbi će biti apsolutna većina na popisu 2031. godine!

3

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je na Happy televiziji i govorio o popisu u Crnoj Gori i kazao da posjeduje nezvanične podatke da Srba u Crnoj gori ima 37-38% a da srpskim jezikom govori oko 52% građana Crne Gore.

„Srpska i tzv. crnogorska nacija se izjednačavaju. To znači da je srpski identitet u apsolutnoj većini i jedino je srpski identitet takav. Crna Gora se vraća svom izvornom srpskom identitetu. Pad DPS-a je u tome suštinski važan jer su se ljudi usklađuju sa politikom DPS-a, njihov posao je sa time bio jako povezan. Srbi će potencijalno biti apsolutna većina na popisu 2031. godine. Svi koji govore srpskim jezikom su u stvari Srbi. Oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci a pričaju srpskim jezikom će se vjerovatno te godine izjasniti kao Srbi na tom popisu“, kazao je Raković i dodao je da je ovaj popis potvrdio dominaciju srpskog identiteta u Crnoj Gori.

Istoričar dodaje i da će ovi rezultati biti najrealniji, mnogo više realni u odnosu na one u vrijeme DPS-a, a tek onih za vrijeme komunističke vlasti.

„Bilo bi logično da dođe do promjene Ustava Crne Gore“

Istoričar tvrdi i da bi zbog rezultata popisa trebalo da dođe do promjene Ustava Crne Gore.

„Srpski jezik je u apsolutnoj većini i besmisleno je da jezik u apsolutnoj većini ne bude službeni jezik. Ostaje da vidimo kakve će se sve mogućnosti otvoriti. Crna Gora ima komplikovan sistem za promjenu Ustava. Ustav koji je donio DPS je segreganionistički protiv Srba. Srpski jezik je i tada bio većinski u Crnoj gori, pa je Ustav opet donijet. Sad je prilika da se ta anomalija ispravi ukoliko postoji dobra namjera političkih konstituenata nove vlasti, ali i DPS-a koji bi shvatio svoje greške koju je počinio proteklih decenija“, jasan je on.

Tvrdi i da se Ustav može promijeniti formiranjem ustavotvorne Skupštine.

„To je praktično tip referenduma i da se onda donese novi Ustav Crne Gore. Najbolje da se nađe način da srpski jezik postane službeni u dogovoru političkih partija“, jasan je on.

Optužio je DPS da je antisrpska partija.

„Organizaciona sturktura te partije je antisrpska, programski. Oni će gledati da tu naprave subverziju kako srpski ne bi postao službeni“, kazao je Raković.

„Kosmet kao Crna Gora; Zdravko Krivokapić želio Crkvu crnogorskih separatista“

Istoričar je komentarisao i situaciju na Kosovu i Metohiji i kazao da gdje god da se privremeno izgubi struktura srpske države, tu Srpska pravoslavna crkva upotpunjuje tu prazninu.

„Zato je misija našeg patrijarha da pruži mirotvornu, utješnu poruku srpskom narodu koji se tamo suočava sa velikim nedaćama. Njegova namjera je da posjeti i sjever i jug Kosova i Metohije, čuje šta Srbi imaju da mu kažu, a podijeliće i stipendije srpskoj djeci na Kosmetu. To pruža poruku da srpski narod treba da ostane na svojim ognjištima jer su oni garant povratka srpskog naroda na Kosovo i Metohiju. Organizacija naše države je 1999. godine uklonjena a povratka ne može biti bez Srba za Kosmeta“, podvukao je on.

Raković tvrdi da postoje opstrukcije od albanskih sudova na Kosovu i Metohiji gdje čak i kada se presudi da se zemljište vrati SPC, opstruira se i ne vraća se.

„Postoji i novi vid opasnosti a to je da su Albanci počeli fizički da upadaju u naše Crkve i da ih prisvajaju. To je taj scenario iz Crne Gore, ali tamo su Srbi većina i to tamo nije moglo da prođe. To je pitanje za SPC, srpsku državu i intelektualce. Oni su otvoreno iskazivali pretenzije da preuzmu naše svetinje ali su za dva glasa izgubili u UNESCO-u. Nema dovoljno naroda na Kosmetu da odbrane svoje svetinje, kao što je bilo u Crnoj Gori. Moramo naći drugačiji način. Postoje tu raznorazni faktori, a to vidimo i u briselskim dokumentima“, kazao je Raković.

I Zdravko Krivokapić je to govorio, kazao je Raković, i dodao da su se te strukture čak i sakrile u SPC.

„Ta autonomna Crkva crnogorskih separatista bi trebala da zauzme prostor od Neretve do Metohije i tu bi bila Svetosavska crkva po karakteru a sve manje srpska po identitetu. Vrlo je dragocjeno što je Krivokapić to rekao, zbog toga je i pao sa vlasti. To evocira saznanja kakav je bio plan crnogorskim separatistima, a on je bio njihov glavni eksponent“, podvukao je Raković.

3 Comments
  1. Ivi komentariše

    A ćuti, i spalili smo se sad, daj Bože ta crkva da ostane. A ćuti, molim te!

  2. mornar komentariše

    I sad su vecina !.
    2031 ce biti absolutna vecina !.
    A mozda i nece biti popisa 2031-te u Crnoj Gori !.
    Pošto se na republickom nivou ne odrzava popis !!!.

  3. Putin komentariše

    Gledaj svoja posla, mamu ti jebem udbasku !!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.