Jovanić pušten na slobodu

2

Blažo Jovanić, bivši predsjednik Privrednog suda, izašao je danas iz Istražnog zatvora.

Viši sud u Podgorici ranije je prihvatio jemstvo koje je ponuđeno za Jovanića, i to u iznosu od 768 hiljada eura u nekretninama.

Njegov izazak iz pritvora čekao se zbog reorganizacije Uprave prihoda i carina, jer nije bilo moguće upisati hipoteku na nekretnine kojima su porodice i prijatelji garantovali slobodu, prenosi portal RTCG.

Jovanić je bio u pritvoru od 9. maja 2022, kada je uhapšen kao osumnjičeni za stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja u stečajnim postupcima.

Njemu se sudi povodom optužbi da je formirao kriminalnu organizaciju, u kojoj su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje u stečajnim postupcima, te da je oštetio državu i osam kompanija za značajne iznose.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužicu protiv Jovanića, stečajnih upravnika Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Dejana Golubovića, Sretena Mrvaljevića, ali i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća „Titan security“ pa „Securitas Montenegro“ Podgorica, „Top force system“ Nikšić i „Ogimar MNE“ Podgorica.

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je još u februaru optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore podignutu protiv pomenutih osoba zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

„Nakon održanog ročišta, uvida u spise predmeta, ovaj sud je utvrdio da ne postoje greške niti nedostaci u optužnici i da optužnica sadrži sve elemente koje optužnica mora sadržati, a koji su propisani odredbom člana 292 Zakonika o krivičnom postupku. Iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili krivična djela koja im se optužnicom stavljaju na teret“, saopšteno je ranije iz Višeg suda.

2 Comments
  1. Plotari komentariše

    Svi ce bit pusteni .to je dogovor da ih ne diraju vise.zajednicki dps se dogovorio,ali kad dodje do revolucije bjezat ce ijedni i drugi za kolumbiju.ako se ko oklizne ostace u spuz dozivotno.

  2. Olja Vujovic.Berane komentariše

    Puštite ih sve.para imaju da ćosaju.inace narod je zatvoren bez para

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.