I zvanično kreće trka za Milovog nasljednika: DPS-ovci predaju kandidature za partijske funkcije!

4

I zvanično je počela trka za šefa Demokratske partije socijalista. Ovo će biti izbori koji će nakon dugo godina na čelo stranke dovesti neko novo lice a da to nije prepoznati Milo Đukanović.

DPS će, podsjećamo, 28. januara održati neposredne izbore na kojima će birati predsjednika i potpredsjednike te partije.

U ovom trenutku za šefa stranke se kandidovao samo v.d. predsjednika Danijel Živković. On je nakon predaje kandidature istakao da vjeruje kako je vrijeme za reorganizaciju političkog djelovanja na svim nivoima, te pozvao na odgovornost i posvećenost u tom procesu.

,,Vjerujemo da je reorganizacija u Crnoj Gori, nakon prethodne tri godine, potrebna na svim nivoima. Ipak, reorganizaciju moramo početi od svoje kuće. Došlo je vrijeme kada svi misle da je lako baviti se politikom. Ovo čega smo se nagledali u posljednje vrijeme jeste lako, ali nije dobro. I to nije politika, već puko politikanstvo. Zbog toga, svi zajedno moramo biti odgovorni, prvo prema sebi, a potom i prema budućnosti! Prema budućnosti mladih, prije svega”, kazao je Živković.

Interesantno je, da i pored šumova da DPS treba da promijeni retoriku kako bi postao prihvatljiviji partner novoj parlamentarnoj većini, za potencijalnog čovjeka koji bi to mogao da promijeni nije se kandidovao Nikola Janović. Postojali su šumovi, ali je očigledno da je ekstremistička struja u DPS-u prevagnula.

Aktuelni potpredsjednici i poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković, Abaz Dizdarević i Jevto Eraković takođe su predali kandidature ali za pozicije potpredsjednika stranke.

Isto su učinili i poslanici Aleksandra Vuković Kuč i Dušan Raičević.

„Počastvovan sam i duboko zahvalan članicama i članovima naše partije na više od 750 potpisa podrške mojoj kandidaturi. Ponosan sam na to što DPS još jednom postavlja nove demokratske standarde u Crnoj Gori“, napisao je Vuković na društvenoj mreži Iks.

DPS je na istoj platformi objavio da je Dizdarević predao kandidaturu.

Iz te partije su objavili da je kandidaturu za potpredsjednika podnio i Eraković.

U trci za potpredsjednicu DPS-a je i poslanica Aleksandra Vuković Kuč.

Dušan Raičević takođe je jedan od kandidata za potpredsjednika stranke.

Na Fejsbuk stranici barskog odbora DPS-a je objavljeno da je Raičević imao više od 500 potpisa podrške za kandidaturu.

DPS je objavio i da prijavljene kandidature za predsjednika i potpredjednike te stranke razmatra komisija u kojoj su: Zoran Pažin, Andrija Radman i Branko Čavor.

4 Comments
  1. Budos komentariše

    Da je srece izbori bi bili organizovani u Spuzu posto je vecini tamo mjesto.

  2. Plotari komentariše

    Ima vise naslednika ovi malji klosarcici sto kevcu nisu vazni.ali da se osvrnemo na premijera.ako ga ne bude diktator napravio ,spreman sam da odgovaram.malji bezobrazan ka diktator prava dzukela.ako nije db milov onda je nato .takvu dzukelu nije moga rodit niko u cg a mozda grijesim.

    1. Zdravko Stanišić komentariše

      Ja bih im ubacio 💩 u kutiju.

  3. Vuksan Lekić komentariše

    Svi članovi DPSa su se kandidovali za potpredsjednike/ce.
    Ni jedan/na nije izostao/la.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.