Tihi rat unutar DPS-a: Mojkovačka ekipa kreće na Katnića!

1

Struja u DPS-u, bliska premijeru Dušku Markoviću, krenula je u tihi rat protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, potvrđeno je Borbi iz više izvora u vladajućoj koaliciji.

Da unutar DPS-a postoje određena mimoilaženja vezano za Katnića, kako mu se bliži kraj mandata, vidi se i po informacijama koje se plasiraju u mediju koji važi za blizak premijeru Markoviću.

Jasno je da ta struja ne želi više Katnića za GST-a, naročito nakon što se za šefa VDT-a kandidovala Lidija Vukčević, koja je njegov zamjenik u SDT-u. Bez obzira što ona teško može da dosegne neophodan broj glasova u Parlamentu da bi bila izabrana, očito je da ova opcija u DPS-u ne želi da se kocka, već kreće u medijsku diskreditaciju Katnića.

Naravno, u paketu sa Katnićem nalazi se i njegov pobratim Zoran Lazović, koji je sada pomoćnik direktora Uprave policije.

Samo za neupućene je slučajan izbor tajminga kao i meta koje se forsiraju poslednjih dana, preko određenih glasila.

Borba je već pisala sa Katnić, kojeg vežu sa klan iz Granda nije u dobrim odnosima sa ekipom iz Mojkovca, koja predvodi jednu struju unutar sistema. Pošto je v.d. stanje u VDT-u, a Katniću mandat ističe za pola godine, jasan je plan i momenat za otvaranje priča starih nekoliko decenija.

Interesantno kako to da toj grupaciji unutar DPS-a i njihovih medija nije palo na pamet da otvori pitanje zastare uslovne kazne Katnića od prije nekoliko decenije u vrijeme kada je on pokrenuo politički motivisan proces protiv DF-a, poznat kao “državni udar”. Jer, u to vrijeme nije bila izbrisana iz kaznene evidencije njegova kazna, a odlučili su se da to kavnosti saopšte kada je on već zatražio brisanje te kazne. Razlog je jasan, Katnić im je trebao sa se obračuna sa opozicijom, a sada, kada mu se bliži kraj mandata, iz jednog dijela DPS-a mu se šalje jasan signal da nije baš poželjan na pomenutoj funkciji.

Najava tihog rata protiv Katnića mogla bi da otvori dublje podjele unutar samog sistema, ali i DPS-a.

1 Comment
  1. […] Tihi rat unutar DPS-a: Mojkovačka ekipa kreće na Katnića! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.