Emisija „Aritmija” koštala 3.000 mjesečno

0

Emisije „Aritmija“ i „Knjiški ljudi“ uređuju se na osnovu ugovora. Tako je Tamara Nikčević za „Aritmiju“ mjesečno dobijala 3.000, a ranije i 4.000 eura, kazao je Vladimir Otašević.

Na sjednici Savjeta RTV Podgorica v.d. direktora ovog javnog emitera Vladimir Otašević najavio je da će emisije „Aritmija“ i „Knjiški ljudi“ biti ukinute, odnosno zamijenjene drugim, ali i promjenu sistematizacije u dijelu zapošljavanja još četvoro ljudi.

– Emisija „Aritmija“ i „Knjiški ljudi“ uređuju se na osnovu ugovora. Recimo po tom ugovoru Tamara Nikčević je za „Aritmiju“ mjesečno dobijala 3.000, a ranije i 4.000 eura. Iz tog razloga napravio sam izmjene kako program ne bi trpio, pa će umjesto „Aritmije“ ići emisija „Referat“, a u umjesto emisije „Knjiški ljudi“ emitovaćemo „Kulturni četvrtak“. Dodaćemo još jednu emisiju „Diplomatska priča“ – najavio je Otašević.

Član Savjeta Aleksandar Đurišić kazao je da Gradska televizija mora imati jutarnji program, koji će počinjati ranije nego bilo koji na drugim televizijama.

– Nepotrebno je da imamo centralni dnevnik u 14 i u 19 časova. To je šema slična drugim televizijama. U popodnevnim satima je potrebno uvesti hroniku Podgorice. Politiku treba izbaciti sa ove televizije, jer je previše ima u drugim medijima, a ona nije javni interes. Nisam siguran da vam je potreban zabavni program. Zašto sportske stvari, ako imamo toliko sportskih kanala – kaže Đurišić.

Vladimir Otašević kaže da se promjena pravilnika o sistematizaciji ne odnosi na smanjenje broja zaposlenih, već na dodavanje četiri mjesta. Novim izmjenama, kako je kazao, promjene se odnose i na stručnu spremu za urednike, glavnog producenta, kao i producenta organizatora programa, te referenta pravne službe.

On smatra da se moraju promijeniti i stepeni stručne spreme, jer ne može novinar imati više škole od urednika. Predsjednik sindikata Milan Nikčević koji je producent u Gradskoj televiziji smatra da je glavno da neko zna da radi posao, a ne da ima zvanje.

– Meni kolega može biti doktor nauka, a da mi donese snimak koji nije upotrebljiv. Mene interesuje znanje, a ne zvanje – navodi Nikčević.Vesna Radulović, predsjednica Savjeta, kaže da treba ispraviti nepravdu prema novinarima koji su završili fakultete, dok Tatjana Novović ističe da obrazovanje znači i da bi trebalo da bude preporuka za kvalitetan rad. Vladimir Otašević ističe da Gradsku televiziju gleda mali broj ljudi, te da i marketing ima problem, jer su za godinu dana imali 70.000 eura prihoda.

Početak sjednice Savjeta Gradske televizije je bio zatvoren za javnost. Kako je rečeno novinarskim ekipama Savjet će pola sata raspravljati bez prisustva javnosti, a onda će novinari moći da prisustvuju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.