Zvezda čeka Splićane u Železniku: Gilespi debituje

0

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u nedelju od 19 časova ekipu Splita u utakmici 13.kola ABA lige.

Taj meč igra se u “FMP Areni” zbog zauzetosti ostalih dvorana koje crveno-bijeli koriste u takmičarskoj sezoni.

Ova runda i zvanično označava kraj prvog kruga takmičenja u ABA ligi, a ekipa Crvene zvezde  dočekuje Split sa skorom 11-1 i nakon važne pobede nad Makabijem, želi da nastavi sa pobjedama u utakmici u kojoj će po prvi put nastupiti i Fredi Gilespi nova akvizicija crveno-bijelih.

Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi. Zbog toga naša spremnosti koncentracija moraju biti na najvišem nivou! Igramo protiv tima koji je izuzetno opasan jer može da vas napadne sa više igrača u različitim postavkama na terenu. Zato treba da budemo spremni da odigramo dobru odbranu ali i da budemo dobri u napadačkom delu utamice“, rekao je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos.

Kapiten klubsa sa Malog Kalemegdana, Branko Lazić je rekao:

Iza nas je teška utakmica ali i važna pobjeda u četvrtak. Samopouzdanje se najbolje gradi kroz dobre utakmice i pobjede, i naš cilj je poznat. Želimo da osvojimo nove bodove, ostanemo na vrhu tabele ali će za to biti potrebna dobra utakmica protiv ekipe koja zna da igra, ima iskustvo i može da vas kazni ako opušteno uđete u meč“, rekao je Branko Lazić.

Zvezda se nalazi u paklenom ritmu utakmica, ali i Splićani igraju uporedo domaću ligu.

Crvenoj Zvezdi stižemo manje od 24 sata nakon kup utakmice protiv Zaboka. Navikli smo na gust raspored, biće nam to četvrta utakmica ove nedjelje. Pronaći ćemo energiju da se predstavimo kvalitetno, oni su favoriti, ali i oni dolaze iz serije utakmica. Za njih će biti drugačija situacija, neće igrati pred 20 tisuća navijača iz Štark Arene, igra se u dvorani FMP-a„, rekao je trener Splita, Slaven Rimac.

ABA LIGA, 13. KOLO – Petak: Cedevita Olimpija – Cibona 93:91; Subota: Mornar – FMP 75;77, Budućnost – SC Derbi 82:94; Nedjelja od 15: Krka – Borac, 17: Zadar – Partizan, 19: Crvena zvezda – Split; Ponedjeljak od 18: Mega – Igokea.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.