Sferopulos: Da se potučemo sa Makabijem, o Nejpiru sam sve rekao

0

Čudna situacija u Beogradu uslovljena ratom u pojasu Gaze. Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet će večeras u 20.05 časova u „svojoj“ praznoj hali „Aleksandar Nikolić“ biti „gosti“ Makabija iz Tel Aviva.

Meč dolazi u teškom momentu za crveno-bijele, samo dva dana nakon ubjedljivog poraza od Real Madrida u beogradskoj „Štark areni“ i velikih turbulencija unutar ekipe, odlaska Šabaza Nejpira i Ognjena Kuzmića, od čega se ovaj prvi nije na najbolji način rastao sa klubom. Tačnije napustio je ekipu nakon zagrijavanja za meč sa Madriđanima.

Igramo protiv tima koji  na ovom terenu ima pet pobjeda i tri poraza. Oni su u vrhu tabele, u poziciju su za plej-of, ali je ovo bitna utakmica za nas. Posle utakmice sa Real Madridom želimo da budemo spremni da reagujemo. Želim da vidim da više igrača bude uključeno u borbu za pobjedu, da ostanemo zajedno i budemo spremni da se potučemo za pobjedu“ rekao je trener Zvezde, Janis Sferopulos.

Grčki strateg nije želio ništa više da doda na temu Šabaza Nejpira kao i da je „sve na tu temu rekao na konferenciji u utorak uveče“.

Novo pojačanje Fredi Gilespi od utorka već radi sa ekipom.

Da, Gilespi je već odradio prvi trening. Znamo da ne može da igra još u Evroligi, ali želimo da ga uvrstimo u tim kako bi krenuo da igra u ABA ligi i bio spreman za Evroligu“.

Rezultati 15. kola: Crvena zvezda – Real Madrid 58:72, Alba – Barselona 74:70, Makabi – Baskonija 89:81, Virtus – Olimpijakos 69:67, Valensija – Partizan 67:72, Fenerbahče – Žalgiris 80:78, Monako – Panatinaikos 90:91, Bajern – Anadolu Efes 86:71, Armani – Asvel 84:61.

Parovi 16. kola – četvrtak od 20.05: Makabi – Crvena zvezda, 20.30: Valensija – Virtus, 20.45: Real Madrid – Partizan; petak od 18.15: Anadolu Efes – Baskonija, 19: Žalgiris – Barselona, 19.45: Asvel – Olimpijakos, 20.15: Alba – Fenerbahče, 20.30: Bajern – Monako; 20.45: Armani – Panatinaikos.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.