Podgorica se saplela u prvom meču u Širokom Brijegu

0

Košarkaši Podgorice poraženi su večeras od MZT -a 78:74 u prvom meču trećeg ovosezonskog turnira ABA 2 lige, koji se održava u Širokom Brijegu.

Dva tima koja su imala identičan skor do ovog meča odigrala su zanimljiv duel, koji je riješen u dramatičnom finišu.

Podgorica je tako, nakon šestog kola, na polovičnom učinku 3-3, dok je MZT sada preuzeo peto mjesto sa četiri pobjede i dva poraza.

Podgorica je bolje otvorila meč, imala prednost 10:4 nakon tri i po minuta igre. Ali, tim iz Skoplja nakon zone u drugom periodu potpuno je preokrenu stvari na terenu i ukupnim skorom 21:8 u drugoj dionici napravio preokret.

Prvo je Rasel pogodio za prvu prednost gostiju 23:21 u 11. minutu, a Podgorica u posljednja četiri i po minuta prvog poluvremena nije postigla koš pa je od prednosti 29:28, dozvolila rivalu da serijom 11:0 stekne dvocifrenu razliku na velikom odmoru – 39:29.

Imao je MZT i +14 (52:38), ali je na četiri minuta prije kraja Kunc pogodio za egal – 68:68. Ipak, Stojanovski je brzo vezao pet poena i novog obrta nije bilo…

Kod Podgorice je najefikasniji bio Slaj sa 28 poena, Miler je dodao 15, uz 10 skokova, a dvocifren je bio i Kunc (11). Anđušić je postigao 9, a imao je 11 skokova. U strijelce su se upisali još Vujisić 5, Kljajević 4, Brnović 2.

U petak Podgorica od 15 časova igra protiv Vojvodine.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.