Abazović podsjetio DPS-ovce koji trube o „Šešeljizaciji“: Ljubili ste mu ruke i dočekali ga kao vojvodu na sred Cetinja!

0

Burno je bilo na jučerašnjoj sjednici Skupštine i polemike između Demokratske partije socijalista i građanskog pokreta URA odnosno bivšeg premijera Dritana Abazovića.

U jeku burne rasprave javila se Aleksandra Vuković Kuč koja je proceduralno reagovala i poručila da Abazović vrši „Šešeljizaciju“ crnogorskog Parlamenta.

„On koji je na čelu URE koja je tribunalu nacionalizma i šovinizma Crnu Goru, pa danas predsjednik Parlamenta Andrija Mandić prisustvuje izbornom štabu Srpske napredne stranke“, kazala je Vuković Kuč.

Na to je bivši premijer reagovao i kazao da kada govore o Šešelju da se sjete vremena kada su ga dočekivali i ljubili mu ruke.

„DPS. Demokratska partija socijalista. Samo se sjetite toga vremena kada ste ga dočekali kao vojvodu na sred Cetinja. Tako ste vi branili Crnu Goru. Svaka politika vam traje pet minuta“, kazao je Abazović.

Tvrdi i da svi dolaze na njihovo prije ili kasnije.

„DPS kad god ima javni nastup stalno imate jezik uvreda. Samo jedna stvar mi je draga, istraživanje CEDEM-a, a to je da se etnička distanca u Crnoj Gori smanjila. Dok ste vi bili na vlasti, stalno se podsticali nacionalne tenzije. Volite da u političkoj biti imate poltrone. Nacionalne interese Crne Gore je ugrozio DPS. To što je Andrija Mandić pošao na proslavu kod Aleksandra Vučića, zahvalite se PES-u i aktuelnom premijeru, kome pokušavate na svaki način da se dodvorite pa daako vas uzme“, jasan je Abazović.

URA je, dodaje, štitila nacionalne interese Crne Gore i tako će i biti u budućnosti.

„Mi imamo obavezu da branimo Ustav, bez obzira na sve vaše uvrede“, zaključio je on.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.