Tramp: Imigranti bez dokumenata „truju krv naše zemlje“

0

Donald Tramp, republikanski predsjednički kandidat, rekao je u subotu da imigranti bez dokumenata „truju krv naše zemlje“, ponavljajući riječi koje su ranije izazvale kritike zbog ksenofobije i prizvuka nacističke retorike, prenosi Rojters.

Tramp je to kazao tokom predizbornog događaja u Nju Hempširu, gdje je kritikovao rekordan broj migranata koji pokušavaju da ilegalno pređu granicu SAD.

Tramp, bivši predsjednik, obećao je da će suzbiti ilegalnu imigraciju i ograničiti legalnu imigraciju ako bude izabran na drugi četvorogodišnji mandat.

„Oni truju krv naše zemlje“, rekao je Tramp na mitingu u gradu Daram, kome je prisustvovalo nekoliko hiljada pristalica, dodajući da, osim iz Južne Amerike, u SAD dolaze imigranti iz Azije i Afrike. „Iz cijelog svijeta se slivaju u našu zemlju“, dodao je.

Tramp je koristio frazu o „trovanju krvi“ tokom intervjua za The National Pulse, desničarsku veb stranicu, koji je objavljen krajem septembra. To je izazvalo ukor Antidefamacione lige, čiji je lider Džonatan Grinblat nazvao Trampove riječi „rasističkim, ksenofobičnim i odvratnim“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.