FMP nanizao pet poraza: Došao Roberts, tim će voditi 30-godišnji trener

0

Mladi plejmejker Demetre Roberts je novi igrač FMP Železnika.

Roberts (173,  23) je pohađao četiri godine Univerzitet Sent Tomas Akvinas, a potom i bonus sezonu (omogućenu zbog pandemije virusa kovid-19) proveo na Univerzitetu Ferlej Dikenson.

U poslednjoj sezoni bilježio je više od 16.5 poena po utakmici uz nešto više od četiri asistencije.

Sezonu 2023/2024 proveo je u Ostin Sparsima, razvojnom timu NBA ekipe San Antonio Spars, a sada će debitovati u Evropi baš u dresu FMP-a.

„Panteri“ se inače nalaze u seriji od pet poraza, zbog čega je juče ostavku podnio mladi strateg Nenad Stefanović, a na njegovo mjesto je doveden Stevan Mijović.

Mijović je trenersku karijeru počeo u mlađim selekcijama Crvene zvezde, potom bio veoma uspješan kao trener juniora Dinamika. U seniorskoj košarci je vodio ekipu Kolubare i uspio sa mladim timom da izbori opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije i uslijedila je selidba u Radnički. Sa Kragujevčanima je zabilježio osam pobeda u 12 utakmica i nalazio se na diobi četvrte pozicije na tabeli KLS-a.

Mijović je još jedan mlad i perspektivan trener koji će prvu priliku na najvećoj regionalnoj sceni dobiti na klupi FMP-a i to sa 30 godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.