Nikšić: Studentski teatar izveo predstavu u znak omaža Goranu Bulajiću

0

Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu „Restoran Desert flower u velikoj sali nikšićkog „Zahumlja“, u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.

Prije izvođenja, Dragan Koprivica, autor teksta i režije, sa pijetetom je govorio o Bulajiću, dramaturgu, pozorišnom i TV reditelju, koji je iza sebe ostavio značajan trag u crnogorskoj kulturi.

Po riječima Koprivice, Goran Bulajić je važio za izuzetno cijenjenu ličnost, kao prijatelj svih ljudi, čovjek dobre namjere, vrstan kolega, voljan da nesebično pomogne svima u amaterskom i profesionalnom teatru, priznat i poštovan od strane svih koji su ga poznavali.

Koprivica je naglasio da je Bulajić režirao i njegove tekstove na TVCG, i da je i sam od Gorana naučio mnogo toga iz dramaturgije i pozorišne režije, i da je Bulajić ostavio blistav ljudski i stvaralački trag i van naše zemlje.

Nakon dugog aplauza svih prisutnih u znak sjećanja na Gorana Bulajića, dramski ansambl Studentskog teatra odigrao je komad „Restoran Desert flower“ na temu alijenacije u porodičnim i društvenim tokovima, u znak nesigurnosti sociuma na svjetskim destinacijama, neuralgičnim tačkama koje nose iznenadne psihičke traume.

Detalj sa predstave

 

U predstavi, kao jedna od krucijalnih tema, dominira fascinacija o putu na Zapad kao dubioznoj destinaciji izbavljenja, pri čemu u jednom restoranu, kao mjestu radnje, među osobljem dolazi do naznaka povampirenja fašizma i nasilja prema restoranskim gostima.

Glavnu ulogu izvanredno je odigrala talentovana Marija Đuranović, koja je i nagrađane najvećim aplauzima. Inače, na 52. Festivalu dramskih amatera Crne Gore dobila je posebno priznanje za glumačku kreaciju, a u ostalim ulogama su nastupili Darko Bulić, Sanja Veličković Radonjić, Emir Tičić i Elena Jovanović.

Izvođenje komada u nikšićkom „Zahumlju“, od junske premijere na velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici, bilo je već dvanaesto po redu, a gostovanja Studentskog teatra se nastavljaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.