Obradović: Kod Milana dominira Šilds kada nema Mirotića

0

 

Dva dana posle pobjede protiv Monaka, košarkaši Partizana pred sobom imaju novi evroligaški duel! U okviru 13. kola najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, Parni valjak će od 20.30 sati dočekati Olimpiju iz Milana.

Oba tima su prije dva dana igrala produžetak.

Gosti u Beograd dolaze bez glavne zvijezde, Nikole Mirotića i nakon poraza od Bajerna u Minhenu. Italijanski šampion je u Bavarskoj izgubio praktično dobijen meč, pošto je minut i po prije kraja regularnog toga imao osam poena prednosti.

Odgledali smo utakmicu koju su imali u Minhenu. Veoma dobro su igrali, izgubili u produžetku, to je košarka… Imali su veliku šansu da pobijede. Kvalitetna su ekipa, bez obzira što im nedostaju neki igrači. Osim Hajnsa, svi mogu da šutiraju za tri poena i to je nešto što je mnogo važno kada pričamo o našoj odbrani. Kako ćemo da reagujemo na pik end pop situacije. Igrač koji dominira u ovom trenutku u njihovom timu je Šilds, koji ima izvanredne procente za dva i tri poena, Maodo Lo je pokazao tokom sezone da može da odigra na fantastičnom nivou. Fojtman, Meli i Pojtres koji se smjenjuju na poziciji četiri i pet, agresivnost koju dobijaju od drugih igrača u odbrani… Sve su to stvari o kojima smo pričali sa igračima gledajući video. Jasno je da će energija biti nešto veoma važno, da ćemo tražiti svježinu od igrača koji nisu igrali protiv Monaka mnogo i naravno da ćemo tražiti pomoć od naših fenomenalnih navijača i zamoliti ih još jednom da nas bodre i da bude sve fer i sportski“, rekao je Željko Obradović.

Centar crno-bijelih Balša Koprivica je pred sutrašnji meč izjavio.

Na nama je da nastavimo da igramo u dobrom ritmu. Smatram da smo se svi razigrali u poslednje vrijeme na oba fronta. Smatram da smo u dobrom ritmu i da ćemo biti spremni. Pokazali smo u prethodnim mečevima borbenost kao ekipa, nismo odustali, a tu su i naši navijači koji su nam mnogo pomogli. Od prvog do 12, igrača smo igrali dobro, pružili solidne partije i borili se”, dodao je Koprivica.

Satnica – 20:  Alba – Efes, 20.15: Panatinaikos – Real Madrid, 20.30: Partizan – Olimpija Milano, petak od 19: Žalgiris – Monako, 20.15: Olimpijakos – Bajern, 20.30: Barselona – Fenerbahče, 20.30: Baskonija – Crvena zvezda, 20.30: Virtus – Makabi Tel Aviv, 21: Asvel – Valensija.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.