Neradna nedjelja samo na papiru: Poslodavci i dalje pokušavaju da vrše popise nedjeljom i sklapaju ugovore o dopunskom radu!

0

Alternativa Crna Gora objavila je još jedan dokaz o zloupotrebi radnika. Oni su saopštili da su prošlih mjeseci imali dobra obavještenja iz svih marketa, pa su slali inspekcije u sve objekte koji su vršili popise nedjeljom.

„Poslodavci su se u međuvremenu dosjetili da sa radnicima sklope tzv. Ugovore o dopunskom radu, da bi mogli da opravdaju rad radnika nedjeljom i praznicima ukoliko dođe inspekcija. Kao što vidite ovaj Ugovor je na samo 4h mjesečno, iako radnici samo na popisu provedu 10-15h. Tu pokušavaju da „uklope“ i sve prekovremene sate, pa se radnicima umjesto 20-30 prekovremenih sati mjesečno uračunaju samo ova 4 sata I to im se plati kao što vidite 25€… Ne možete ni jednu kesu hrane da napunite“, saopštavaju iz Alternative.

Ne radi samo ovo VOLI, ali je njima uhvaćen ovaj ugovor.

„Ne treba ni da napominjemo da je ovo pokušaj ismijavanja zakona ove države. S druge strane, ne treba to da nas čudi. Više od tone kokaina je zaplijenjeno u njihovom magacinu, a za to niko nije odgovarao. Nekim firmama se jednostavno „može“. Svaka vlast od 30.avgusta do danas je obećavala pomoć radnicima, poštovanje njihovih prava i njihovog radnog vremena. Vidimo na primjeru kako se to poštuje. P.S: poslaćemo inspekciju u objekte VOLI-ja koji su planirali da u ponedjeljak veče rade čitavu noć popis“, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.