Nevjerovatan post: Jović pogodio nakon 189 dana i postao prvi Srbin koji je dao gol za Milan

0

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je „probio led” u Milanu prvim golom od dolaska u klub koji mu je, ujedno, bio i prvi posle dugog golgeterskog posta.

Poslednji put Luka je bio strijelac prije 189 dana na utakmici Fiorentine i Rome odigrane 27. maja ove godine.

Jović je ljetos prešao u Milan za koji je odigrao osam utakmica, zbirno 319 minuta i do meča sa Frosinoneom bio je bez pogotka.

Konačno, došao je i taj trenutak – Luka je postigao „prvijenac” i možda je baš tim pogotkom najavio bolje i prije svega efikasnije dane kod Stefana Piolija koji i dalje vjeruje Srbinu.

Da bi postizao golove Luka, naravno, mora igrati češće, a da bi igrao češće mora koristiti svaku priliku koja mu se ukaže – u velikom klubu kakav je Milan samo tako može sebi „kupiti“ mjesto u timu.

Luka je gol protiv Frosinonea posvetio supruzi Sofiji (poljubac ka njoj nakon gola), a nakon meča trener Pioli je imao lijepe riječi za njega.

On ima veliki kvalitet, sada je fizički mnogo bolje. Snažan je igrač. Trudim se da ga ‘guram’ svaki dan, svaki trening, ali on mora više tražiti od sebe”, rekao je Pioli.

Ostaće upamćeno, Luka Jović je prvi Srbin koji je postigao gol za slavni italijanski klub.

On je, kao što je poznato, na pozajmici u klubu i o njegovom daljem boravku u Milan bi trebalo da odluči na ljeto. Do tada, na Joviću je da ubijedi poslodavce da mu je mjesto u taboru višestrukog prvaka Evrope.

Malo je nedostajalo da još jedan Srbin obilježi meč Milana, u pitanju je tinejdžer Jan-Karlo Simić. Osamnaestogodišnjak je najavljen u prvoj postavi usljed povreda udarnih štopera ekipe. Međutim Pioli je ipak odlučio da još uvijek nije vrijeme za supertalentovanog momka rođenog u Štutgartu.

Jan-Karlo Simić je čitav meč proveo na klupi.

http://

Standings provided by Sofascore

(b92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.