Mandić: Mi u Crnoj Gori smo se dogovorili oko popisa i niko nam se nije miješao sa strane – rađa se neka nova Crna Gora

1

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je za Javni servis da od sjutra u 8 sati kreće popis stanovništva.

„Popisivači će obaviti razgovore sa građanima. Uspjeli smo da postignemo odgovor koji je vrijedjelo čekati 3 godine. Mi sada imamo sve relevantne političke snage koje stoje iza popisa. Čestitam Vladi Crne Gore ali i opoziciji koja je imala veoma dobre predloge“, kazao je Mandić.

Čestitao je i nacionalnim savjetima manjinskim narodima.

„Kroz izmjene Zakona smo jednoglasno usvojili to u Parlamentu i pokazali snagu koja je dragocjena u Crnoj Gori. Mi u Crnoj Gori smo se dogovorili, niko nam nije sugerisao sa strane. Mislim da se pred nama rađa neka nova Crna Gora. Svaki građanin Crne Gore treba da se izjasni slobodno“, podvukao je Mandić.

Ističe i da Monstat zaslužuje komplimente Eurostata.

Govoreći o izboru vrhovnog tužioca, kazao je da veoma cijeni karijeru Milorada Markovića, kandidata, i istakao je da parlamentarna većina treba da o njemu razgovara. Kazao je da se nada da će novi VDT biti izabran jednoglasno u Parlamentu, a naveo je da Marković ima prednost.

„A ta je prednost što ne dolazi iz tužilačke organizacije. On može da bude ličnost koja može da oslobodi tužilaštvo uticaja bilo kakve politike“, rekao je Mandić.

On je rekao da izuzetno lično cijeni Markovićevu dosadašnju karijeru.

„On zaslužuje da bude osoba o kojoj parlamentarna većina i opozicija treba da otvore dijalog. Mislim da Marković ima prednost zato što ne dolazi iz tužilačke vlasti. Mi smo se i 2020. godine zalagali, pošto je naše pravosuđe i sudstvo i tužilaštvo, a posebno rukovodeće strukture bili teško kontaminirani zbog uticaja organizovanog kriminala, od uticaja bivšeg političkog režima, da dobijemo neku novu, svježu krv koja je bila izvan tog sistema i ona bi mogla značajno da pomogne da i oni ljudi koji su mislili da neka politika može da upravlja pravosuđem, da znaju da su sudije slobodne. Da su nezavisni, a da tužioci moraju biti profesionalni i da ne polažu račun uticajima sa strane, a posebno da ne polažu račun organizovanom kriminalu ili političarima. Moja procjena na osnovu biografije koju ima Marković mi govori da on može biti jedna od tih ličnosti koja bi mogla raditi na napretku našeg tužilaštva“, rekao je Mandić.

Kazao je da je Socijalni savjet predložio starosnu granicu za odlazak u penziju 65 godina za žene i muškarce.

„Ako Socijalni savjet nešto predlaže, Vlada podržava, ne mislim da Parlament da treba nešto odlaže jer dogovor kuću gradi. To je put za novu Crnu Goru“, rekao je Mandić.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Sve čestitke na novopostavljenim rukovodečim mjestima članova DPS-a po dubini.Milojko lagano al sigurno vrača stipendiju DPS-u za kupovanje diplome u Japanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.