Humanitarna akcija: “Ko to tamo nema, a nas ima?”

0

Fondacija Volonteri Crne Gore je u septembru pokrenula je akciju pod sloganom “Ko to tamo nema, a nas ima?” u cilju prikupljanja pomoći za djecu koja žive u siromaštvu.

„Želimo da u decembru podijelimo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra za 300 mališana koji nemaju osnovne uslove za život, žive u nemaštini i suočavaju se sa zdravstvenim problemima. Uz pomoć građana uspijeli smo da, do danas, prikupimo cca 20.000 evra to jeste obezbijedili smo pomoć za 200 mališana. Uspostavili smo saradnju sa centrima za socijalni rad i partnerskim organizacijama, kako bi došli do podataka o djeci kojoj je pomoć najpotrebnija“, izjavila je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore, pa nastavila:

“Danas kada imamo podatak da trećina djece u Crnoj Gori živi u nemaštini, moramo biti svjesni neophodnosti zajedničkog i hitnog reagovanja. Želimo da istaknemo da je glavni motiv ove akcije pružanje pomoći i podrške djeci koja žive u siromaštvu, bez prilike i mogućnosti za srećno odrastanje, u elementarno pristojnim uslovima. Zbog svega navedenog, od ključnog značaja, za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba, ovih mališana, svakako je i pribavljanje novčanih sredstava koja se nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive usmjeravaju na ono što im je neophodno, ili najpotrebnije, za svakodnevno, pristojnije i humanije građansko življenje”, rekla je Došen.

Iz Fondacije pozivaju građane i društveno odgovorne kompanije da podrže ovu humanitarnu akciju.

“Građani i društveno odgovorne kompanije mogu podržati akciju doniranjem pomoću linka https://www.volontericrnegore.me/doniraj-pomozi ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41. Molimo sve koji su u prilici da i ovoga puta zajedničkim snagama budemo uz i za najugroženije sugrađane. Takođe, zahvaljujemo se svim donatorima na dugogodišnjem doprinosu, u nadi da smo na dobrom putu da obezbijedimo građanima pristojne i humane uslove za život”, zaključila je Došen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.