Sve je još otvoreno za vječite – jedna pobjeda dijeli petog i četrnaestog na tabeli Evrolige

0

Neko će reći da je ovakav plasman posledica toga što su se posle godina igranja u Evroligi mnogi klubovi uozbiljili. Drugi će pak konstatovati da je kvalitet opao, jer Evopa se sve teže bori i sa razvojnom Dži ligom, kamoli NBA aždajama. Šta god da je – uzbudljivo je, jer ove sezone zaista svako može da pobijedi svakog.

Dobro, možda ne baš svako, ali utisak je da takmičeje skoro nije bilo ovako ujednačeno, a najbolji dokaz je trenutni izgled tabele. Real nešto iznad svih sa samo jednim porazom, onim sinoćnjim od Fenerbahčea, Barselona mu diše za vrat, korak iza su i Monako i iznenađenje sezone Virtus, a onda..

Onda čak četiri kluba sa učinkom od šest pobjeda i pet poraza i još četiri sa pet pobjeda i šest poraza. Među kojima je i Partizan.

U praksi to znači da samo jedna pobeda pravi razliku između petog mesta, na kome je trenutno Panatinaikos, i četrnaestog na kome je Bajern iz Minhena. Iako smo vjerovatno svi stekli utisak da će PAO da se bori za vrh tabele, dok smo Njemce nekako već otpisali i zakucali za dno.

Četiri pobjede i šest porazza imaju i Armani i Žalgiris, dok je Crvena zvezda na poziciji broj 16 sa tri trijumfa i sedam poraza, ali i šansom da večeras protiv Anadolu Efesa popravi rezultat i primakne se mjestima koje znače plej-of.

A, što se tiče kalendara do kraja godine? U ovakvoj konkurenciji teško je i procijeniti da li je povoljan ili ne. Ali raspored kaže da Partizan u decembru ima prvo sudare sa Monakom i Armanijem u Beogradu, pa gostovanja kod Žalgirisa, Valensije i Reala, a za kraj i okršaj sa Virtusom, opet u Areni.

Crvena zvezda posle Anadolu Efesa putuje na špansku turneju i utakmice sa Valensijom i Baskonijom, pa čeka Albu i Real, a zatim ide na noge Makabiju i Panatinaikosu.

REZULTATI

Fenerbahče – Real Madrid 100:99 p.p, Monako – Olimpijakos 85:77, Makabi Tel Aviv – Alba Berlin 102:81, Bajern Minhen – Virtus Bolonja 90:76, Armani – Žalgiris 70:83, Partizan – Panatinaikos 92:87; danas: 20: Crvena zvezda – Anadolu Efes, 20.30: Barselona – Asvel, 20.30: Valensija – Baskonija.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.