Tomaševićev klub poražen od Dinama: Dželat Budućnosti tijesno od Makabija

0

Fudbaleri zagrebačkog Dinama pobijedili su kao gosti ekipu Astane u meču petog kola UEFA Lige konferencije.

Utakmica na „Astana arena“ završena je rezultatom 0:2.

Dinamo je prije ovog meča bio poslednji u grupi i pobjeda je bila prioritet. Imao je samo tri boda i to baš protiv Astane u Zagrebu (5:1), dok je poražen od Balkanija (0:2) i dva puta od Viktorije Plzen (0:1, 0:1).

Prvak Hrvatske poveo je u 48. minutu golom Gabrijela Vidovića, a konačan rezutlat postavio je Japanac Takuro Kaneko u 79. minutu.

Prethodno je Astana ostala sa igračem manje. U 73. minutu drugi žuti, odnosno crveni karton dobio bivši fudbaler čačanskog Borca, novosadske Vojvodine i Crvene zvezde Dušan Jovačić.

U prvom poluvremenu golman Dinama Danijel Zagorac odbranio je penal Dembu Darboeu.

Za Astanu su pored Jovančića igrali i Hrvati golman Čondrić i Tomasov (ušao u igru), Crnogorac Žarko Tomašević i Lončar (ušao) iz Bosne i Hercegovine.

Nakon ove pobjede Dinamo je preskočio Astanu i sad je drugi na tabeli.

http://

Standings provided by Sofascore

Ne igra se često utakmica grupne faze evropskog fudbalskog takmičenja pred 629 navijača, ali upravo je to bio slučaj u četvrtak popodne u islandskom gradiću Kopavoguru. Gost Brejdablika je bio Makabi iz Tel Aviva, izraelski tim koji svoje domaće utakmice igra u Bačkoj Topoli.

Žuti tim iz Tel Aviva došao je do pobjede rezultatom 2:1 (1:0) i tako stigao nadomak plasmana u osminu finala Lige konferencije. Izraelci su osvojili 12 bodova iz pet kola, a Brejdablik, koji je ljetos „napunio“ Budućnost (5:0) nema nijedan bod uz gol-razliku 5:14.

Poveo je Makabi golom Bitona, a izjednačili su Islanđani preko Ejolofsona u 61. minutu. Ipak, pobjedu gostima donio je u 82. minutu iskusni Eran Zahavi.

U poslednjem kolu Makabi će igrati protiv Genta u bici za prvo mesto u grupi, dok će Brejdablik gostovati ukrajinskoj Zorji u poljskom Lublinu.

http://

Standings provided by Sofascore

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.