Vučić i Palmer posle sastanka: Ne mogu da nas ponize i pritisnu da radimo protivno svojim interesima

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom. Predsjednik Srbije razgovarao je najprije sa Palmerom u „četiri oka“, a sastanak je potom nastavljen u proširenom sastavu.

Predsjednik Srbije rekao je da je imao otvorene i iskrene razgovore i da je zadovoljan sadržajem tih razgovora.

On je rekao da će uskoro, za dva ili tri mjeseca, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, i da je Srbija spremna za kompromis ali nije, i nikada neće biti spremna, za sopstveno unižavanja i nipodaštavanje svoga naroda na KiM i u cjelini i svoje države.

– Nikada nismo isticali ekstremne zahtjeve i nismo tražili ono što znamo da niko neće da prihvati nego smo govorili o kompromisu, i zato oni koji misle da mogu Srbiju da ponize i pritisnu da radi protivno njenim interesima, to nije moguće – rekao je predsjednik Srbije.

– Što se tiče Kosova i Metohije nije novost da se naši stavovi razlikuju, ali sam zahvalan da je htio da sasluša. O svim pitanjima koja su sporna i koja ponekad umiju da zabole svakoga u Srbiji ja sam sa njim otvoreno govorio i ja ništa ne krijem, ali o nekim stvarima ne mogu da govorim javno iz pristojnosti – kazao je Vučić.

– Između naših zemalja ekonomska saradnja i trgovinska razmjena je sve bolja i uspješnija, one kompanije koje su već investirale dodatno investiraju – kazao je on.

Razmatrali su sva ”naša sporna pitanja i rekao bih odlučni smo da pronalazimo rešenja u budućnosti i jedan konstruktivan pristup i pokušaj da u odnosima sa Prištinom što prije se vratimo dijalogu”.

-Jedna od važnih stvari je inteziviranje bilateralnih odnosa sa SAD i ovom prilikom bih još jednom pozvao predsjednika Trampa u posjetu Srbiji – kazao je Vučić.

Isto tako, oni koji misle da Srbiju unize, a ovo nije direktno obraćanje Palmeru, i misle da je moguće Srbiju pritisnuti i naterati na nešto što nije u njenim interesima, to nije moguće, rekao je on

Vučić je rekao da je dobro uvijek otvoreno govoriti o svim temama, jer je to način da se nađe rješenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.