Denver gubi iako Jokić igra dobro, slab Vučević

0

Prethodne sezone se praktično bez greške znalo – ukoliko Nikola Jokić ima veče, šanse rivala svode se na minimum. Nova takmičarska godina međutim donijela je drugačiju situaciju te braniocu trofeja u kriznim situacijama nije dovoljan ni srpski centar u svom elementu, što je potvrdio poraz od Hjustona u NBA kupu (86:105).

Najefikasnija partija sezone sa 38 poena (uz 19 skokova i osam asistencija) ispostavila se kao nedovoljna da Jokić pomrsi račune domaćinu i popravi učinak Nagetsa koji su pretrpeli peti poraz na poslednjih sedam koraka.

Trudio se centar aktuelnog šampiona NBA lige da održi korak u odnosu na Hjuston, međutim bez adekvatne podrške saigrača nije uspio da očuva rezultatsku neizvjesnost, te su Roketsi prvu četvrtinu završili uz dvocifrenu prednost koju su potom dodatno uvećali u drugoj dionici.

Prednost domaćina u drugom kvartalu je dostigla maksimalnih 26 poena, a poslednji pokušaj gostiju da se vrati u susret viđen je početkom poslednje četvrtine kada je Denver prišao na minus devet, ipak, vrlo brzo je ekipa Imea Udoke uspjela da vrati značajniju prednost i izbegne neizvesnu završnicu.

Posebno raspoložen u redovima Hjustona bio je Grin koji je postigao 25 poena, dok je Segun susret završio sa četiri manje i uz 14 skokova. Turski centar vodio je veliku bitku sa Jokićem koji je uspijevao da ga prilično namuči. Pokazao je Srbin sve adute, ali ga je koštala činjenica da je samo Kaldvel Poup djelimično pratio njegov ritam i doprinio sa 20 poena.

Znatno više u redovima Denvera očekivalo se od Portera koji je upisao 14 poena, ali uz samo dvije trojke iz osam pokušaja, dok je vrlo skromno veče imao Gordon koji je upisao samo dva poena, uz sedam skokova.

Poraz uz 19 poena razlike drugi je najbolniji od početka sezone za Nagetse koji su većom razlikom poklekli samo pred Minesotom (89:110). Za razliku od Denvera koji je posle odličnog starta ušao u rezultatsku krizu, Hjuston se posle tri vezana poraza vratio na pobjednički kolosijek i posle pobjede nad Memfisom, savladao i Denver.

Mjesec dana posle poraza u produžetku od Čikaga, košarkaši Toronta revanširali su se rivalu i rutinskom pobjedom (121:108) potvrdili da su u usponu forme.

Trećom pobjedom u poslednja četiri izazova izabranici srpskog trenera Darka Rajakovića nastavili su da koračaju ka gornjem dijelu tabele, a put do osmog slavlja u 16 utakmica trasirali su već u prvoj četvrtini.

Uspio je Toronto da se već pred odlazak na prvi odmor odvoji na plus 14, a dvocifrenu razliku je potom uz manje oscilacije održavao do kraja susreta.

Posebno inspirisan u redovima pobjednika bio je Anunobi koji je upisao 26 poena uz pet trojki iz sedam pokušaja. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Lavin sa 36 poena, dok je Derozan utakmicu završio sa 19, ali se učinak dvojca Čikaga ispostavio kao nedovoljan da se gosti pokrenu i izbjegnu treći vezani poraz, 12 u 17 izazova.

Za nešto više izostao je bolji učinak Nikole Vučevića. Baranin je ubacio devet poena, uhvatio osam skokova i podijelio pet asistencija.

Vučević je za 36 minuta u igri šutnuo svega osam puta, a bio je precizan u polovini svojih pokušaja.

Reptorse u naredna četiri dana očekuju dva gostovanja, te će prvo izaći na megdan Klivlendu, a potom i Bruklinu. Izazovi na strani očekuju i Bulse koji će za dva dana biti gosti Bruklinu, posle čega ih očekuje put u Boston.

NBA REZULTATI

Njujork – Majami 100:98

Branson 24 – Batler 23

Toronto – Čikago 121:108

Anunobi 26 – Lavin 36

Hjuston – Denver 105:86

Grin 25 – Jokić 38

Indijana – Detroit 136:113

Helibarton 26 – Kaningem 31

Milvoki – Vašington 131:128

Lopez 39 – Pul 26

Minesota – Sakramento 111:124

Edvards 35 – Foks 36

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.