Paradoks svih paradoksa: Erakoviću Odbor za antikorupciju i pored afere sa stanom, evropske integracije za Vukovića iako misli da je Belgija neutralna

1

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković, koliko god to apsurdno zvučalo, naći će se na čelu skupštinskog odbora za antikorupciju.

Eraković dr Jevto je jedan od onih funkcionera DPS-a koji teško može da sakrije enormno bogatstvo koje je stekao služeći neprikosnovenom šefu i bespogovorno ispunjavajući sve njegove naloge.

Eraković je bio u centru afere 2015. kada je od Vlade dobio stan površine 90 metara kvadratnih u Profesorskim zgradama za 13.173 evra.

Tako je Eraković kvadrat stana u zahvatu DUP-a „Univerzitetski centar“ platio tek 146 eura. Danas će taj čovjek predsjedavati skupštinskim Odborom za antikorupciju.

Apsurdna je i činjenica da će predsjedavajući odbora za evropske integracije biti doskorašnji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Interesantno je podsjetiti javnost da je isti taj Ivan Vuković svojevremeno izjavio da je Belgija neutralna zemlja.

Jedan od prvih gafova u političkoj karijeri Ivana Vukovića je bila i poznata tribina tokom rasprava o ulasku Crne Gore u NATO pakt. Te 2014. godine, Vuković je kao saradnik na predmetu NATO i sistemi kolektivne bezbjednosti, kao veliki stručnjak iz svoje oblasti saopštio da je Belgija – neutralna zemlja.

„Ja šest godina radim kao saradnik na predmetu NATO i sistemi kolektivne bezbjednosti a trebao bih u septembru i da preuzmem taj predmet a ovo je prva prilika za sve to vrijeme koliko traje javna debata i kampanja u prilog ideji o ulasku Crne Gore u euroatlantsku integraciju a ovo je prva prilika da ja mogu da govorim o tome. Što se tiče komentara profesora Kovačevića znači da sjedište gdje je sjedište neke međunarodne organizacije nije toliko bitno. Dakle, sjedište NATO-a je u Briselu, u Belgiji koja je neutralna država„, kazao je ekspert Vuković juna 2014. godine.

Na konstataciju profesora Filipa Kovačevića, koji se zalagao za vojnu neutralnost Crne Gore, da Belgija nije neutralna država, vidno zbunjeni Vuković je upitao – kako nije neutralna?

1 Comment
  1. Novak komentariše

    Marina Izgarević Pavićević ispredDFa imenovana za državnu sekretarku u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine!
    Radi se o prvoj saradnici cuvenog Brana Gvozdenovica i velikoj aktivistkinji i clanici glavnog odbora DPS Nikšić! Sram vas i stid sve bilo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.