Skandalozne poruke DPS-a: I pored objavljenih transkripata o kupovini presude za državni udar oni brane Suzanu Mugošu i optužuju Mandića i Kneževića

0

Dokaz bezakonja i odsustva bilo kakvih ljudskih i čojskih karakteristika Demokratska partija socijalista dokazuje iz dana u dan. I pored objavljenih transkripata razgovora sa SKY aplikacije, u kojoj se jasno vidi da pripadnici Kavačkog klana i bivši policajci Petar Lazović i Ljubo Milović nude novac sudijama Apelacionog suda kako bi lideri koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević pošli u Spuž, DPS i dalje bira da ih optužuje za lažni terorizam.

U njihovom saopštenju DPS „kuka“ kako sunovrat Crne Gore koji se dešava u prethodne tri godine se vidi po svemu što se dešava prethodnih dana vezano za državni udar.

„U tom postupku, naime, ulogu tužioca preuzeli su okrivljeni za terorizam Andrija Mandić i Milan Knežević, osumnjičena je sudija Višeg suda Suzana Mugoša, a sudija je, ni manje ni više nego prilično kontroverzna novinarka tabloida Vijesti Jelena Jovanović, koja je između ostalog učestvovala prije godinu dana u targetiranju građanskih aktivista i novinara, a spočitava joj se i bliskost sa škaljarskim klanom., saopšteno je iz Demokratzske partije socijalista (DPS). O tom kolopletu BIA, koji je smišljen sa ciljem da se iz Rusije dirigovan državni udar u potpunosti medijski rasturi i predstavi kao podmetačina, na usluzi se našao i svakoj vlasti naredan Boris Savić kojem, kako kažu, ni rupa u Višem sudu – ne samo ona pravna već i stvarna, nije bila dovoljna da konačno preuzme odgovornost i podnese ostavku na funkciju koju obavlja“, saopštili su oni.

Iz DPS-a tvrde da je Boris Savić, birajući da li da zaštiti sudije ili optužene teroriste izabrao stranu.

„Svrstavajući se na stranu onih koji su ga nazivali svakakvim riječima i uvredama, Savić je pokazao da je cijena njegovog obraza i dostojanstvo taman koliko i fotelja koju ne želi da napustu. Zato je Savić, umjesto da stane u odbranu sudije svog suda čiji medijski progon traje već punih sedam godina a koji se nastavlja besramnim i nezakonitim iznošenjem privatnih prepiski između Suzane Mugoše i Vesne Medenice (kojoj je – da podsjetimo crnogorsku javnost upravo Mugoša odredila pritvor), odlučio da se i on uključi u hajku najavljujući da će pozvati svoju koleginicu na odgovornost i to za – javno izgovorenu riječ”, kazali su u saopštenju.

Poručuju da se, Demokratska partija socijalista nije – i neće se nikada, miješati u rad pravosudnih organa ma ko god da se našao u bilo kom sudskom postupku, poštujući podjelu vlasti i pretpostavku nevinosti kao ključnih temelja svake države.

I pored stava da se DPS neće miješati u presude crnogorskih sudova, oni i dalje optužuju Mandića i Kneževića za montirani proces državnih udar bez ikakve doze srama. Ovo je samo još jedan od dokaza u kakvom smo bezakonom društvu živjeli 30, odnosno 75 godina kada političke partije i centri moći koji su se do skoro nalazi u zgradi Stare Vlade diktiraju faktički sve što se dešava u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.