Deđanski: Cilj Bošnjaka je rušenje Dejtona i nestanak Srpske

0

Politički analitičar Stevica Deđanski ocijenio je da je Federaciji BiH, odnosno Bošnjacima kao većinskom narodu, jedini cilj rušenje Dejtonskog sporazuma i nestanak Republike Srpske, na šta ukazuje činjenica da kod njih 21. novembar nije praznik.

Deđanski je objasnio da na to ukazuje i činjenica da se u FBiH dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma, na osnovu kojeg je nastala BiH, ne praznuje, već se slavi ZAVNOBIH i tretira kao takozvani „dan državnosti“, iako je riječ o tekovini bivše Jugoslavije, koju su Bošnjaci rasturali.

– O njihovom odnosu prema Dejtonu govori i ta prosta činjenica da ga ne obilježavaju. Oni taj sporazum stalno krše i za to optužuju srpsku stranu i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, iako su oni ti koji žele da sruše Dejtonski sporazum – rekao je Srni Deđanski.

Prema tome, kaže, jasno je zašto ne obilježavaju Dejtonski sporazum, dok to nije slučaj kada je u pitanju odluka FBiH da kao dan državnosti slavi ZAVNOBIH.

– Dok god imamo jugonostalgičare i te koji su živjeli u tim nekim vremenima, a u stvari koristili slabost srpskog naroda u okviru Jugoslavije da ostvare neke svoje ciljeve, za koje su mislili da njima idu u korist, nama na Balkanu neće biti bolje – ocijenio je Deđanski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.