Krah priče DF=DPS: Kavački kerberi bliski DPS-u nudili keš da bi Mandić i Knežević bili u zatvoru!

0

Navodni pripadnici policijskog narkokartela Petar Lazović i Ljubo Milović poručivali su da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda u slučaju državni udar, kojom su, između ostalog, dva tadašnja opoziciona lidera osuđena na po pet godina robije.

Ovo su informacije koje su prekjuče uzdrmale čitavu crnogorsku javnost. Danas je BORBA objavila i prepisku između Vesne Medenice i Suzane Mugoše koja potvrđuje da su njih dvije bile u prisnim odnosima ali i da im je bilo „krivo“ jer lideri bivšeg Demokratskog fronta nisu osuđeni za lažni i montirani proces kakav je državni udar.

U poruci koju Medenica šalje Mugoši, par dana nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu, bivša šefica Vrhovnog suda piše da je teško podnijela odluku da se presuda ukine i vrati na ponovno odlučivanje. 12. marta 2019. kad je objavljen snimak lažnog svjedoka saradnika Saše Sinđelića, koji priznaje da je izmislio cijelu priču i lažno optužio lidere DF-a, Suzana Mugoša šalje poruku Medenici i žali joj se na svoje sudsko vijeće.

Mugoša je u transkriptima koje je naš portal ekskluzivno objavio raportira Medenici da je Mandiću i Kneževiću trebalo zabraniti da napuštaju Podgoricu, jer je ovo što je sada Sinđelić sve negirao, po njenom mišljenju, rezultat učestalih putovanja Mandića i Kneževića, aludirajući na Srbiju. Ona se u poruci žali Medenici na sudsko vijeće koje je reklo da je rano za mjeru zabrana za Mandića i Kneževića, s čim se ona očigledno ne slaže.

Medenica je u odgovoru na tu poruku tješi i hrabri je riječima “doćerala si ti cara do duvara” i “vidimo se sjutra”.

Mugoša i nekoliko mjeseci kasnije, tačnije 21. maja 2019. i 17. jula iste godine, nastavlja komunikaciju sa Vesnom Medenicom, gdje joj iskazuje izlive prijateljstva i čestita joj praznik. Na kraju poruka jedna drugoj šalju gifove u obliku srca ili zagrljaja.

Sve ovo samo su nastavci dokaza da je državni udar jedna farsa koju je osmislio tadašnji vrh crnogorske političke ali i sudsko-tužilačke scene ne bi li se obračunali sa političkim neistomišljenicima. Takođe, ovim u potpunosti pada u vodu nekadašnja retorika koja je trajala faktički od 2017. godine da je DF isto što i DPS i da ova dva politička aktera sarađuju.

Da sve bude još gore, ovo je sve dokaz da je crnogorsko sudstvo i tužilaštvo u potpunosti bilo korumpirano od strane mafije i kriminalnih strukura. Prema spisima, u koje Vijesti imaju uvid, Petar Lazović, koji na Skaju koristi nadimak Junior, 18. januara zove Milovića Oficira, da se vide i odu na trening. Nakon što mu taj, sada odbjegli policajac, odgovara da nije tu i da je spavao u Tivtu, Lazović ga obavještava da je “Sve OK”.

Transkripte razgovora njih dvojice ponovo objavljujemo.

“U Kotor sve završeno”…

Prepisku nastavljaju tek sjutradan, kada Lazović piše:

“Da stisne oko državnog udara. Nema limita za pare Piletićka”.

“Da, da, super. Kuda si? Bio sam sa D., rekao sam da će nam trebat. Veli da je top sa njim. Povezani su na razne načine”, odgovara mu odmah nakon toga Milović.

Lazović tada objašnjava Miloviću da je otišao do oca, da ga vidi:

“Evo dođoh da vidim tatu, a tek posle, vazda nešto za njih. To neka stisne. Reci da to riješi. Uzmu oboje pare. To neka stisne”, ponavlja Lazović.

Njegov otac Zoran Lazović tada je bio pomoćnik direktora Uprave policije i to za najznačajniji Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOKK).

Seka Piletić sutkinja je Apelacionog suda i bila je članica vijeća koje je oborilo prvostepenu presudu optuženima u predmetu “državni udar”.

Tim vijećem predsjedavao je sudija Zoran Smolović, a osim Piletić član je bila i Milenka Žižić.

Oni su 5. februara 2021. godine objavili odluku – da se predmet vrati na ponovno suđenje i to pred drugim vijećem.

“Poništiše presudu”, šalje tog dana Lazović istog dana Miloviću.

Taj policajac i član kavačkog kriminalnog klana odgovara mu da je dan ranije rečeno da neće moći drugačije.

“Da, juče mi rekao D. da nema šanse. Rekao muž da nijesu imuni na pare, ali da ne može to da uradi”, piše Milović.

“Jbg. Vesni neka se zahvale. Ku*va stara, odvratna”, odgovara mu tadašnji službenik Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.