Šef kabineta Zelenskog u SAD: Borimo se protiv nove „osovine zla“

0

Šef administracije ukrajinskog predsjednika Andrej Jermak danas je u posjeti Vašingtonu izjavio da Sjedinjene Američke Države treba da nastave da podržavaju Ukrajinu, kako bi ona mogla da se suprotstavi novoj „osovina zla“, koju čine Rusija, Iran i Sjeverna Koreja.

„Nastavak pomoći našoj državi nije samo kritički važno za Ukrajinu, već i u potpunosti odgovara interesima SAD“, rekao je ovaj blizak saradnika Vladimira Zelenskog.

Jermak je još istakao „važnost hitnog razmatranja Bajdenovog budžetskog zahtjeva za finansiranje dodatnih troškova za pomoć Ukrajini“. Ipak, to, čini se, nije bio jedini zahtjev ukrajinske strane, jer je predsjednik Ukrajine u sinoćnjem obraćanju izjavio da je zadatak ukrajinske delegacije, koja je otputovala u SAD, da izdejstvuju jačanje sankcija protiv Rusije.

Kako prenose ukrajinski mediji, Jermak se u SAD sastao sa predstavnicima oba doma Kongresa, među kojima je bio i lider manjine u Senatu Mič Makonel.

Šef administracije Zelenskog je izjavio da su ovakvi susreti sami po sebi „još jedna potvrda strateškog partnerstva između Ukrajine i SAD“.

I dok Kijev ne odustaje od zahtijeva za pomoć i u to pokušava da ubijedi obije strane, i republikance i demokrate, Predstavnički dom SAD je tokom noći produžio privremeno finansiranje vlade, kako bi se spriječilo zatvaranje vlade. Ni ovaj put nisu se spominjala sredstva za Izrael i Ukrajinu.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.