Pežo predstavio novi električni minivan

0

Električni Rifter može se koristiti i kao dostavno vozilo, ali i kao avanturistički porodični auto ako vam je prostranost prioritet.

Iako su minivan modeli gotovo nestali sa automobilske scene, neki proizvođači ih i dalje nude. Stellantis je ovde najkonkretniji i svoju ponudu zasniva na višenamjenskim MPV modelima koji koriste istu mehaničku platformu.

Na taj način može ponuditi (po potrebi) dostavno vozilo, ali i avanturistički porodični model za sve one kojima je prostranost prioritet.

Naravno, kada je Pežo (Peugoet) u pitanju, to mora biti urađeno sa stilom. Zbog toga se Rifter, kao naslednik Partnera, uvijek isticao, a sada, nakon redizajna, podiže estetiku na viši nivo.

Električni Rifter, koji je zapravo samo putnička verzija E-Partnera. Međutim, spolja se razlikuje zahvaljujući drugačijem prednjem dijelu sa novim svjetlima.

 

Pored trostrukih dnevnih svjetala, tu je i potpuno zatvorena prednja maska i izraženi usisnici vazduha u novooblikovanom braniku.

Ako svemu dodamo plastične obloge, jasno je da Pežo ovaj model svrstava u ponudu krosovera.

Redizajn donosi i dvije nove nijanse spoljašnjosti, Sirkka zelenu i Kiama plavu.

Podsećanja radi, u ponudi su dvije verzije, kraća od 4,4 metra i duža razvučena na 4,7 metara. Obije verzije dolaze sa po dvoje bočnih kliznih vrata i mogućnošću zasebnog otvaranja zadnjeg stakla na vratima prtljažnika.

Postoji i opcija sa 7 sjedišta, sa kapacitetom tovarnog prostora koji, u zavisnosti od broja sjedišta, ide do 4 kubna metra.

Pomalo neočekivano, Pežo nije pokazao unutrašnjost, ali je u saopštenju za javnost pomenuo novi i-Cockpit sa 10-inčnim ekranom za informacije i zabavu. Nov je i upravljač presvučen kožom, a na listi opreme su bežični punjač i 3 USB konektora.

Možda najviše iznenađuje to što je E-Rifter zadržao staru pogonsku konfiguraciju sa elektromotorom od 136 KS i 270 Nm i baterijom kapaciteta 50 kWh.

Do 100 km/h stiže za 11,2 sekunde i može da razvija maksimalnih, elektronski ograničenih 135 km/h. Važno je napomenuti da je ugradnjom toplotne pumpe i novog sistema regenerativnog kočenja domet povećan sa 280 na 320 km.

Maksimalna snaga punjenja je 100 kW, u kom slučaju punjenje do 80% traje pola sata.

Treba napomenuti i da trenutno nema informacija o konvencionalnoj ponudi u vidu 1.2 benzinca i 1.5 BlueHDI dizelaša, koji su prošle godine povučeni iz ponude.

Ako tako ostane, Pežo će i dalje moći da se pohvali činjenicom da je ovo najjeftiniji sedmosjed sa električnim pogonom na tržištu.

 

(B92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.