Bogdan dobar u Atlantinom porazu, bez minuta za Micića i Pokuševskog

0

Nadali smo se prethodnih dana da bi Mark Degnolt mogao da pruži ozbiljniju šansu Vasiliju Miciću i Alekseju Pokuševskom čime bi na parketu Pejkom centra bila obezbijeđena prava poslastica za ljubitelje košarke u Srbiji. Ipak, kako je strateg Oklahome poklonio maksimalno povjerenje odličnom Šaju Gildžes Aleksanderu mjesto za srpskog plejmejekera nije se našlo čak ni na par minuta. Kanadski reprezentativac predvodio je Grmljavinu do četvrte pobjedu u sezoni iz osam mečeva, a savladana je Atlanta Bogdana Bogdanovića 126:117.

Kapiten Srbije odigrao je veoma dobar meč, pošto je završio duel učinkom od 17 poena, tri asistencija i dva skoka. Za 26 minuta Bogdan je upisao šut iz igre 7/14, a za tri poena 3/8.

Oscilirala je igra Oklahome u većem dijelu utakmice, pa se tako i vođstvo kretalo u širokom raspomu od četiri do devetnaest poena. Ipak, bilo je konstantno i nije ispušteno na trenutak, pa je Atlanta u pojedinim trenucima djelovala tako blizu, a zapravo tako daleko preokreta. Šaj Gildžes Aleksander završio je meč s 30 poena, uz šut iz igre 11/20. Dobru podršku imao je od Džejlena Vilijamsa (21 poen) i reprezentativnog saigrača Lugenca Dorta (19 poena).

Najbolji u redovima Hoksa Dežonte Marej upisao je 29 poena, uz izvrsnih 6/9 za tri poena. Tre Jang jeste ubacio 22 poena, ali je u svim stilu nastavio da „luduje“ s loptim ne želeći nikom da je doda u odsudnom trenutku. Da suštinski nije pružio sjajnu partiju uprskos dobrom košgeterskom učinku dovoljno govori podatako šutu iz igre 5/18.

Atlanta je ovim porazom prekinula niz od četiri uzastopna trijumfa, pa sada ima skor 4-3.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.