Pejović: Razmišljanje Duška Markovića ne iznenađuje i najavljuje nešto što se godinama najavljuje!

0

Programski direktor NVO “Uzor” Marko Pejović smatra da razmišljanje Duška Markovića ne iznenađuje i najavljuje nešto što se dugi niz godina komentariše.

On je “Vijestima” rekao da se u ovom trenutku ovakva razmišljanja mogu tumačiti na dva načina. Jedan je da je to stvarni otklon od praksi DPS-a zbog kojih je ova partija nepoželjan koalicioni partner i stvaranje nove partije sa pojedincima u partiji koji nijesu bliski narativu i djelima dugogodišnjih funkcionera iz DPS-a.

Međutim, kako je dodao, to se može posmatrati i kao strateško promišljanje ključnih ljudi u DPS-u da se prividno napravi nova partija iz sadašnjeg DPS-a, kao dio koji bi vjerovatno bio prihvatljiv kao koalicioni partner i da se takva pozicija u budućnosti iskoristi za neku vrstu koaliranja između starog i novog DPS-a.

“Ako bi se ovakva razmišljanja konkretizovala, velika je vjerovatnoća da bi određeni broj poslanika DPS-a podržao Markovića i postao dio nove partije, te da bi u takvom slučaju mogli očekivati i novi poslanički klub unutar Skupštine Crne Gore”, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, iako je paradoksalna izjava Markovića da “Spajiću treba dati šansu”, a da istovremeno smatra “da je Crna Gora danas ozbiljno ugrožena”, ona je vrlo indikativna da Marković potencijalnu novu partiju nudi kao alternativu premijeru za određene konstituente nove vlasti, ističući važnost političke konsolidacije u Crnoj Gori kroz evropski i građanski blok.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.