Duljaj: Kamion jaja je spreman; Ljajić: U Partizanu sam odrastao

0

Trener Partizana Igor Duljaj najavio je meč protiv Novog Pazara, koji se igra danas od 15 sati kraj Jošanice u okviru 14. kola Mozzartbet Superlige Srbije.

Utakmica će biti odigrana bez prisustva publike, zbog kazne koju su Novopazarci dobili ranije.

Prvo moram da pozdravim predsjednika FK Novi Pazar, Bajra Župića. Kao dijete sam imao prilike da uživam u njegovim utakmicama, svi znamo koliko je bio borben. Nisam ga vidio skoro 30 godina i sada ću imati tu priliku”, rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Kroz istoriju se pokazalo da je Novi Pazar crno-bijeli grad, da odatle dosta igrača dolazi u Partizan. Imamo dosta prijatelja, ali na terenu će biti malo drugačije, Ljajić, Šćepović, koji su ponikli u Partizanu imaće dodatni motiv. Imamo i Sumu koji nije otišao na najbolji način iz Partizana, tako da će nam biti teška utakmica, a ujedno i najvažnija utakmica u ovom trenutku”.

Nastavio je Duljaj sa pohvalama na račun sledećeg rivala.

Novi Pazar je odličan tim, nije lako dobiti Vojvodinu, Čukarički, ne hvalim ih, ali pričam kako jeste. Žao mi je što neće biti publike, bila bi to prava brazilska atmosfera, tako da će igrači jednog i drugog tima biti lišeni podrške sa tribina’”, rekao je Duljaj.

Kadrovska situacija nije sjajna.

Imali smo nekoliko problema. Nemam razloga da krijem tim. Juče Severina nije trenirao, Zahid ima temperaturu. Sitniji problemi, ali dovoljno da me poremete. Uvijek moram da sačekam taj poslednji trening da vidim ko može da igra, tako je i danas. Kanute takođe osjeća bol u primicaču…”, otkrio je Duljaj.

Navijači Partizana posjetili su trening Duljajevih izabranika i dobili podršku za nastavak sezone.

Lijepo je kad nas neko tako prijatno iznenadi i ta radost igrača i cijelog našeg kolektiva pokazuje da imamo veliku podršku. Nažalost, biće sablasna atmosfera, bez publike. U ovom trenutku razmišljamo samo o Novom Pazaru”, rekao je strateg crno-bijelih i nastavio:

Važno je da se naš duh ne slomi. Ne interesuje me koliko pobjeda imamo. Znam samo jednu stvar – kamion sa jajima je spreman prvi put kada kiksnemo. To će u nekom trenutku da se desi, ali važno je da tim uvijek bude koncentrisan za prvu sledeću utakmicu”.

Niti čitam ko šta piše, ni ko šta priča, ni ko kome čestita, samo gledam šta se dešava u našoj kući, u našem Sportskom centru, samo me to interesuje. Da li smo peti po statistici, samo me interesuje sutrašnja utakmica”, zaključio je Duljaj.

TRENERA PAZARACA IZNENADILA SERIJA CRNO-BIJELIH

Partizan je u seriji od 11 pobjeda.

Moram da priznam da me je malo iznenadila Partizanova uspješna serija, s obzirom na okolnosti i njihov prethodni nastup na evropskoj sceni. Kako sezona odmiče, izgledaju sve bolje. Kolega Igor Duljaj ima iskusnu i kvalitetnu ekipu. Kažnjava i najmanju grešku rivala”, kaže trener Novog Pazara Siniša Dobrašinović.

„PARTIZAN JE, IPAK, NEŠTO DRUGO“

Poseban dan čeka glavnu uzdanicu Pazaraca Adema Ljajića, koji je u Partizanu napravio prve ozbiljne fudbalske korake i lansirao svoju karijeru.

Veliki su to klubovi i naravno da ostane draž što ste bili dio njih. Radio sam samo svoj posao, profesionalno. Partizan je ipak nešto drugo, tu sam odrastao. Ne kaže se tek tako – za druge se navija, Partizan se voli. Nikad ne mogu da se odužim klubu, mada sam u nekoj mjeri kroz „minimalac” nešto i vratio. Mnogo mi je pomogao, odatle sam krenuo da pravim karijeru. Osvojio dva prvenstva i kup, a i klub je dobro prošao od mog transfera”, istakao je Ljajić.

REZULTATI

Subota

Crvena zvezda – Radnik 3:1 (1:0)

Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 – Tomašević 70

Nedelja

Vojvodina – Železničar 2:2 (2:0)

Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76

Čukarički – TSC 0:2 (0:1)

Ćirković 23, Cvetković 83

Voždovac – Radnički Niš 1:1 (1:1)

Burmaz 32 – Petrov 43

Ponedeljak

15.00: Novi Pazar – Partizan

17.00: Spartak Subotica – Radnički 1923

18.30: Napredak – IMT

19.00: Mladost Lučani – Javor

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.