Lakušić: Njegovanjem okoline oko izvorišta, očuvat ćemo ne samo prirodni ekosastav već i vrlo važan izvor pitke vode

0

Zaposleni Regionalnog vodovoda Branko Novaković i Saša Novović uspješno su očistili okolinu izvorišta Bolje sestre, koje se nalazi u blizini Skadarskog jezera.

„Izvorište Bolje sestre je poznato po tome da je jedno od najčistijih i najljepših izvora u Crnoj Gori. Ovaj uspješni poduhvat održavanja okoline pridonijeće očuvanju izvorišta i pomoći u održavanju bogatstva prirodnog okruženja na tom području“, izjavio je predsjednik borda direktora „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Zoran Lakušić, pa nastavio:

„Ovo je lijepa vijest koja pokazuje da Regionalni vodovod brine o zaštiti izvorišta, a istovremeno ulaže u urednost i sigurnost radnog prostora. Čišćenje rastinja i uređenje okoline oko izvorišta je posebno važno, jer ne samo da poboljšava estetiku, već direktno utiče na kvalitet i čistoću vode iz tog izvorišta“, rekao je Lakušić.

Takođe, kako je dodao, „ovo je pozitivan primjer za druge zaposlene, jer održavanje radnog prostora čistim i urednim ima brojne prednosti, uključujući povećanje produktivnosti i zadovoljstva zaposlenih, smanjenje rizika od nesreća na radu te poboljšanje imidža kompanije u javnosti“.

„Redovno održavanje osiguraće sigurnost i čistoću vode, kao i estetski lijep izgled izvorišta. Ovo je primjer kako se malim gestom i inicijativama može poboljšati kvalitet života i zaštita prirodnih resursa u našem društvu. Stoga pozivamo i druge da se uključe u slične akcije i doprinesu boljem i održivijem okruženju“, kazao je Lakušić.

Prema njegovim riječima, „bez redovnog čišćenja i održavanja okoline oko izvorišta, rastinje može postati probimno i početi ugrožavanje samog izvorišta“.

„Stoga je važno održavati rastinje oko izvora kontrolisanim, te redovno čistiti rastinje oko izvorišta. Njegovanjem okoline oko izvorišta, očuvat ćemo ne samo prirodni ekosastav već i vrlo važan izvor pitke vode“, naveo je predsjednik borda direktora „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, pa za kraj dodao:

„Regionalni vodovod takođe ima i odgovornost prema zaštiti okoline, pa se stoga moraju poštovati mjere za očuvanje vodnih resursa i za zaštitu okoline od zagađenja. Uz to, često apelujemo edukativno s ciljem osvješćivanja stanovništva o važnosti racionalnog korišćenja vode i zaštite okoline“, zaključio je Lakušić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.