Nikolić u antifašističkom zanosu: Mandić je vuk koji je obukao krzno ovce, prodaje nam četništvo za evropski put!

1

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je prošlo tačno 82 godine kada je Crna Gora pokrenula prvi antifašistički ustanak.

„Sad Crna Gora legitimiše četništvo kao državnu ideologiju. Ovo je samo nastavak podgoričke skupštine iz 1918 gdje je ukinuta država, narod, i izbrisano slavno crnogorsko ime. Elementarno je ne prećutkivati titule. Kao što govorimo o ljekarima, glumcima, piscima, tako je i Mandić četnički vojvoda, i vi o tome govorite sa ponosom a ja sa tjeskobom“, kazao je on.

Tvrdi i da Mandić želi spomenik Pavlu Đurišiću.

„Gledam sad ljude koji moraju da glasaju za četničkog vojvodu. Nekima je neprijatno, a neki se smješkaju. Pitam se kako će pojedini poslanici PES-a koji dolaze iz redova manjinskih naroda pogledati svoje sunarodnike. Čuli ste ga i danas. Različiti su putevi a isti su ciljevi. Čuli ste da je vuk obukao krzno ovce i da pokušava da nam prodaje ideologiju četništva za evropski put. Vi nas ubjeđujete da ćete imati proevropsku vladu. Neozbiljno, tužno i nesrećno. Očekivao sam da u tim redovima postoje ljudi koji odstupaju od partijskih direktiva, ali je očigledno da crnogorski moral i konstanta integriteta crnogorske tradicije više nije zastupljena“, kazao je on.

Pozvao je da se ne manipuliše činjenicom da se problematizuje to što je Andrija Mandić Srbin.

„Mi se borimo za državu gdje svi imaju ista prava. To smo i dokazali svojim primjerom. Glasali smo Albanca za premijera, dali manjinsku podršku vjerujući da će biti evropski premijer a dobili nacionalnu izdaju. Sva struktura države Srbije se potrudila da vas ugura na mjesto predsjednika Skupštine“, kazao je Nikolić.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Ne može poklonik Stjepana Bandere i ukronacizma biti u antifasističkom žaru! Nacista je nacista a sve i jedan DPS-ivac je nacista bez izuzetka jer ta partija bastini nacional socijalisticku ideologiju sličnu ideologiji Adolfa Hitlera. Ne postoji čestit Crnogorac dq se ne stidi ovih Milogoraca i sejača mežnje po Crnoj gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.