Počela realizacija Pešićeve ideje: Formira se Profesionalna srpska liga sa Partizanom i Zvezdom

0

Direktor AdmiralBet Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin rekao je da je kreiranje Profesionalne lige Srbije u jeku.

U prethodnom periodu se dosta govorilo o poboljšanju kvaliteta domaće lige gdje bi košarkaši trebalo da se razvijaju, posebno oni mlađi, a da taj šampionat ujedno ostvari prohodnost ka evropskim takmičenjima. Povodom te ideje, još jednom je govorio prvi čovjek AdmiralBet KLS Aleksandar Grujin.

„Na sastanku koji smo imali govorili smo o dvije teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donijetoj na Staroj planini pred početak sezone. Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će da se izađe pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu“, istakao je Grujin.

Selektor seniorske reprezentacije naše zemlje Svetislav Pešić je odobrio ovakvu ideju, a o njoj je govorio i na Mundobasketu istakavši da je neophodna za spas domaće košarke.

 „Oduševljen je idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom tijelu bi trebalo da budu predstavnik saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige“, istakao je direktor AdmiralBet KLS Aleksandar Grujin.

(Sportske net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.