Abaligaški derbi: Partizan mora da nađe način kako bez Pantera, Zvezda da izvuče zaključke

0

Samo četiri dana nakon evroligaškog, Partizan i Crvena zvezda će odigrati i abaligaški vječiti derbi. Crno-bijeli su slavili u četvrtak, ali će i večeras od 20 časova, iako ponovo igraju pred svojim navijačima biti pod velikim psihološkim pritiskom jer su u prethodnom kolu regionalnog takmičenja poraženi od Mege pa bi novi neuspjeh najvjerovatnije značio trnovit put do odbrane titule jer bi najveći rival stekao dva velika koraka prednosti u borbi za prvo mjesto u ligaškom dijelu šampionata. Koliko znači prvo mjesto u ligaškom dijelu prvenstva najbolje govori činjenica da u finalima plej-ofa od 2018. godine ni jednom gost nije slavio pobjedu.

Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i sjutra. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili u evroligaškoj utakmici naši navijači. Da sve protekne u košarkaškoj atmosferi i da se nakon meča priča samo o košarci”, rekao je juče šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović.

Najtrofejniji evropski trener neće ni ovoga puta moći da računa na Mateuša Ponitku, i što je veći problem na Kevina Pantera. Kapiten Partizana će zbog povrede odsustvovati sa parketa u narednih 14 dana, a ovo će mu biti prvi vječiti derbi koji će propustiti od dolaska u Partizan prije dvije godine. Od tada ih je odigrao devet zaredom.

Veći teret u organizaciji igre pašće na leđa Alekse Avramovića, čovjeka odluke u prethodnom derbiju.

Mnogo važnija utakmica od prethodne. Posle poraza od Mege znamo da nemamo prava na kiks. Bićemo oslabljeni, neće naš kapiten Kevin biti u sastavu. Moraćemo svi da nadomjestimo taj gubitak i da damo sve od sebe da pobijedimo Zvezdu. Svi znamo ko su igrači rivala, oni znaju ko smo mi. Biće prava borba i jedva čekamo da izađemo na teren”, rekao je Avramović koji je prošlog četvrtka praktično sam vratio Partizan iz mrtvih.

Sa druge strane, Crvena zvezda je još u tranzitnom periodu. Janis Sferopulos je tek prošlog ponedeljka sjedo na užarenu klupu, da bi pohvatao sve konce trebaće mu vremena, vremena kojeg nema jer se mečevi nižu kao na traci.

Po drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svjesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna, daćemo sve od sebe jer nam je i ova utakmica jako važna“, rekao je Sferopulos.

Grčki strateg ponovo neće moći da računa na najboljeg napadača Nemanju Nedovića i najboljeg odbrambenog igrača, Branka Lazića.

Pred nama je još jedna utakmica sa Partizanom, druga u kratkom periodu. Ovo je potpuno druga priča i drugo takmičenje ali cilj ostaje isti. Pokušaćemo da izvučemo neke pouke iz prethodne, da ponovimo stvari koje su bile dobre, da korigujemo neke stvari i da dođemo do cilja, a to je pobjeda koja bi nam mnogo značila“, rekao je krilni košarkaš crno-bijelih, Dejan Davidovac.

Partizan i Crvena zvezda su se do sada sastajali 58 puta u ABA ligi. Zvezda ima dvije pobjede više. Kada su crno-bijeli nominalni domaćini imaju prednost od 17-10.

REZULTATI: FMP – Split 84:66 /Beson 24 – Šelton 17/, Zadar – Cibona 91:64 /Božić 35 – Mustapić 19/, Budućnost – Mega 73:71 /Makundu 18 – Plavšić 13/, Cedevita Olimpija – Studentski Centar 102:93 /Prepelič 23 – Drežnjak, Dokins 18/, Borac Mozzart – Igokea 74:80 /Uskoković 13 – Jošilo 13/, Večeras od 18: Mornar – Krka, 20: Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.