Matić: Fiorentina je veliki klub, ali imamo pravo na nadu

0

Čukarički će u okviru trećeg kola F grupe Lige konferencija u večeras od 21 čas na stadionu „Artemio Franki“ igrati protiv Fiorentine.

Igramo protiv tima sa velikom tradicijom, protiv ekipe koja je u vrhu Serije A, dobro su vođeni, imaju odličnog, mladog trenera. Takođe, u timu su im igrači sa velikim karijerama, brojni reprezentativci svojih zemalja. Fiorentina je favorit u ovoj utakmici, ali imamo pravo na nadu. Treba svi zajedno u Čukaričkom da uživamo u ovoj utakmici, da budemo hrabri i skoncentrisani, da pokušamo da ostvarimo što bolji što bolji rezultat”, istakao je trener Čukaričkog Igor Matić.

Da li imate dilemu ikakvih dilema pred meč?

Možda jednu ili dvije. Izuzetno je težak i specifičan meč pred nama, pa i čitav ciklus zahtjevnih utakmica koje nas očekuju. Uvijek gledam da izvedem najjači tim u datom trenutku”.

Ima li mjesta na ovoj utakmici za Mihajla Cvetkovića u startnih jedanaest?

Talentovano dijete, ali ne treba da se stavlja prevelik teret na njega. To je igrač koji ima pravo da još uvijek igra za kadete. Ima pored njega Čukarički još dobrih i talentovanih igrača, i mladih i starijih”.

Kakvu utakmicu očekujete protiv Fiorentine?

Očekujem da budemo hrabri, da vjerujemo u sebe, da se pokažemo u najboljem svijetlu”.

Italijanske novinare je zanimalo da li se sadašnji šef struke Čukaričkog Igor Matić sjeća finala Evropskog prvenstva za mlade 2004, kad je Srbija i Crna Gora je poražena od Italije.

Sjećam se te utakmice, naravno. Tada je za Italiju igrao Đilardino, koji je dao 24 gola u Seriji A, a bio je igrač Parme. I mnogi drugi sjajni igrači. Odlična utakmica, tako nešto se ne zaboravlja”.

Kako gledate na srpske igrače koji su nekada nosili dres Fiorentine?

Mi se ponosimo tim igračima. Kao mladi su došli ovdje i tu su se afirmisali. Pričamo o Vlahoviću koji je sada Juventusu, Milenković je odličan, takođe i Jović koji je sad u Milanu. Ljajić je takođe igrao ovdje. Dobro su nas reprezentovali. Pravi su ambasadori naše zemlje. Što se tiče Fiorentine, rekao bih da trener Vićencio Italijano fenomenalno radi. Pun sam respekta prema njima, ali vjerujem u moje igrače”, zaključio je Matić.

Čukarički je u prva dva kola Lige konferencija pretrpio poraze od Ferencvaroša u Budimpešti (1:3) i Genka u Leskovcu (0:2), dok je Fiorentina remizirala sa Genkom u Belgiji i Ferencvarošem u Italiji identičnim rezultatom (2:2).

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.