Novaković Đurović: Nisam optimista da nova Vlada može približiti Crnu Goru Evropskoj uniji

3

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović izjavila je da Zapadnom Balkanu, a najviše Crnoj Gori, nedostaje jasna vizija politike proširenja koja podrazumijeva vremenski okvir.

“Raduje me da su i članice EU optimistične da u tom najavljenom vremenskom okviru, do 2030. godine, imamo novu vremensku perspektivu”, izjavila je Novaković Đurović novinarima u Ljubljani, tokom foruma Ministara država članica EU strategije za Dunavski region.

To, kako je rekla, znači da do tada zemlje kandidatkinje moraju da završe svoje unutrašnje reforme.

Novaković Đurović je kazala da je sigurna da Crna Gora to može i da treba da bude sljedeća članica EU.

“Pitali ste me da li nova Vlada može da ispuni te rezultate. Tu nisam preveliki optimista, iz prostog razloga što nisam puno ni čula da je pitanje evropske agende na listi prioriteta prilikom dogovora u vezi sa formiranjem nove Vlade”, rekla je Novaković Đurović.

Ona je dodala da tu vrstu garancije ne pružaju ni akteri, koji će činiti novu Vladu ili će joj pružiti manjinsku pordršku, a kojima EU nije prioritetno spoljnopolitičko pitanje.

Upitana da li problematizuje imenovanje Andrije Mandića na čelo Parlamenta, ona je odgovorila da nijednog trenutka nije rekla da je bilo koje personalno rješenje problem.

“Govorim samo o konceptu, dakle šta su bili prioriteti i predmet razgovora tokom formiranja nove Vlade, a to nisu bila prioritetno evropska pitanja”, navela je Novaković Đurović.

3 Comments
  1. Vlast komentariše

    Vi ste nas naš približili. Sigurno će biti bolji od vas . Tako ne sjekiraj se više

  2. Kosta qurac komentariše

    Zar nijesi? Aoo…ne zajebavaj!?!?
    Ja sam mislio da će nas primaći.
    Vidi da kakva NVO neće bolje.

  3. Q komentariše

    Moze kao i ti tek 3897.g. ne prije pa da du e s tobom zajedno na glavi.Zaboravite EU i ne maltretitajte narod jer od toga nema nista .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.