Glavni odbor DCG podržao sve kadrovske odluke i predloge Predsjedništva, Popović predložena za potpredsjednicu Skupštine

1

Glavni odbor Demokratske Crne Gore (DCG) na današnjoj sjednici potvrdio je Sporazum o vršenju vlasti i formiranju 44. Vlade Crne Gore i podržao sve kadrovske odluke i predloge Predsjedništva Demokrata, saopšteno je iz te stranke.

„Glavni odbor, saglasno Statutu Demokrata donio je odluku da kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine Crne Gore bude Zdenka Popović, potpredsjednica Demokrata“, naveli su iz DCG.

Kako su dodali, „prepoznajući važnost saradnje, Glavni odbor pozdravlja rezultate nedavno okončanih pregovora s mandatarom za sastav 44. Vlade Crne Gore“.

„Kroz te pregovore, Demokratama je pružena prilika da snažno utiču na buduće smjernice razvoja države, što potvrđuje šest članova Vlade i potpredsjednik Skupštine Crne Gore iz redova naše stranke“, piše u saopštenju DCG.

Poručili su da „u svijetlu budućih izazova i prilika, Glavni odbor želi naglasiti nekoliko ključnih prioriteta na koje će buduća vlast posebno usmjeriti svoje napore“.

„To su, prije svega, ubrzane evropske integracije, jačanje kredibilnog članstva u NATO-u, poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza, snažna i odlučna borba protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, te sveobuhvatno ekonomsko i socijalno osnaživanje svakog građanina Crne Gore“, istakli suiz DCG, pa za kraj dodali:

„Naša vizija je jasna i odlučna – graditi modernu, prosperitetnu, pomirenu i pravednu Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati priliku za kvalitetan život“, zaključili su iz Demokrata.

1 Comment
  1. Srdjan Lonchar komentariše

    („Naša vizija je jasna i odlučna – graditi modernu, prosperitetnu, pomirenu i pravednu Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati priliku za kvalitetan život“, zaključili su iz Demokrata.}

    ==============================================

    Morate priznati da su se poneli chasno u celoj ovoj prtichi, kad su zakochili Vladu sa DELOVIMA REPOVA HOBOTNICE (Zenka…).
    .
    .
    Ako bih mogao neshto da zamerim ovoj proceduri – to je da slucaj ZDENKE POPOVIC JAKO USAMLJEN. Ona ce kao PP biti usamljena u tom MUSHKOM KLUBU.
    .
    .
    Zene chine 50% glasacha u CG. Ja bih zakonom predvideo min 40% (MIN CHETRDESET %) njinog ucheshca u FUNKCIJAMA GDE SE ODLUCHUJE O NJINIM ZIVOTIMA.
    .
    .
    Kuca bez zene – nije kuca. To je moja majka, moja supruga, moja ceka, moja tetka (nema nishta lepshe od tetke)), moja strina, baba….
    .
    .
    Mnogi kazu da nema kvalitetnih-sposobnih-kvalifikovanih zena za razne poslove. Ne govorim o NBA-pilotima-hirurzima-teniserima, struchnim-zanatskim funkcijama, gde kvote ne dolaze u obzir. GOVORIM O RUKOVODECIM POLITICHKIM FUNKCIJAMA, GDE TREBA SAMO DATI ZENAMA SHANSU DA DODJU NA SPOREDNIJE FUNKCIJE U MASOVNOM BROJU, da bi odatle nikle LIDERKE.
    .
    .
    Samo pogledajte ovaj SVETSKI HAOS, gde se dizu da ratuju svi protiv svih. Da su zene na odluchujucim funkcijama, takodje bi ratovale, ali bi rachunam to bilo 10% ovog sadashnjeg haosa, gde samo RATNE INDUSTRIJE DOZIVLJAVAJU BLAGOSTANJE a chovechanstvo se zavija u crno.
    .
    .
    Zene-majke bi stvarale pravednije drushtvo.
    .
    .
    Medjutim, za mene je to jedino SLUCHAJ BOZJE PRAVDE, da nije u redu da 50% stanovnistva bude tretirano MALTENE KAO STOKA, kojom treba upravljati, kontrolisati ih na politichkoj sceni.

    Zamisli da imash kcerku. Po chemu je ona zasluzila takav tretman u drushtvu? Kakav si ti shmak da se javno ne usprotivish takvim politichkim procesima? Puna usta PRAVDE, a svi slozno gurate takvu ogromnu nepravdu.
    .
    .
    .
    Ovo nije INCIDENT-USAMLJEN SLUCHAJ; Ovo je PROCES, nesto sto moze da se ispravi, svakidashnjim delovanjem.
    .
    .
    Time POMAZEMO SEBI, SVOJOJ SRECI, stvarajuci LEPSHE PRAVEDNIJE BOLJE ISPUNJENE OSOBE – NASHU LEPSHU CRNU GORU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.