Otac Novaka Đokovića: Abazović je i moj sin i moj brat

2

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, izjavio je da je premijer Crne Gore Dritan Abazović „njegov sin i njegov brat“.

Naime, Srđan je u ime sina Novaka Đokovića danas u Beogradu od Abazovića primio zahvalnicu crnogorskim iseljenicima u Srbiji.

„Abazović je, dok sam ja živ, i moj sin i moj brat“, rekao je Srđan Đokovića, pa nastavio:

„On je, ustvari, moj četvrti sin, pošto već imam tri. To što je vratio imovinu crkvi, to je za ponos i diku. Svaka mu čast i njemu i njegovoj porodici. On je i dio moje porodice“, poručio je Đoković.

„Šta si me cijeli život učio, Crna Gora i Srbija je jedna zemlja i jedan narod“

Đoković je naveo da su njegovi roditelji imali veoma teško odrastanje, kada su morali da pobjegnu iz Metohije u Crnu Goru, gdje su živjeli do kraja rata.

„Iz kamena i krša je potekao naš ponos i dika Novak Đoković. Ponos i dika i Srbije i Crne Gore podjednako. Kada se Novak ženio, rekao mi je da će to biti na Svetom Stefanu. Pitao sam ga: ‘Zašto Sveti Stefan, tvoja zemlja je Srbija, a grad Beograd’. On mi je rekao: „Šta si me cijeli život učio, to je jedna zemlja i jedan narod. Spustio sam slušalicu i plakao pola sata, toliko o vaspitanju“, naglasio je Đoković, dodajući da su Crna Gora i Srbija za njega ostali jedna zemlja i jedan narod.

Zahvalnice za Đokovića, Božovića, Ćetkovića, Dedić

Inače, predsjednik Vlade Crne Gore uručio je u Beogradu zahvalnice predstavnicima crnogorske dijaspore.

Dobitnici plakete su: iz oblasti zdravstva prof. dr Cane Tulić, prof. dr Vaso Antunović, akademik, prof. dr Milika Ašanin, prof. dr Hakija Bašić, zatim iz oblasti kulture Vesna Dedić, Manojlo Manjo Vukotić, Petar Božović i Sergej Ćetković. Iz oblasti sporta, zahvalnicu je donio teniser Novak Đoković i njegova porodica, u čije ime je svečanosti u Crnogorskoj kući prisustvovao otac Srđan.

„Predstavlja mi neizmjernu čast i ponos što večeras, po prvi put, u crnogorskoj kući, u vašoj kući, dodjeljujemo ova priznanja. Ovo je samo početak odnosa države koji treba da se mijenja prema njenim građanima i građankama. Za doprinos u raznim sferama koji ste ostvarili u državi Srbiji, našem najbližem i najdražem susjedu, u zemlji sa kojom imamo posebne odnose i veze, i u želji da ih satkamo i sa svim ostalim komšijama i zemljama svijeta, mala Crna Gora, zemlja sunca, zabave i vina, zemlja predodređena da zastupa mir i toleranciju, želi da vam iskaže zahvalnost“, naglasio je Abazović.

On se zahvalio svim građanima koji žive van okvira granica Crne Gore, jer, kako kaže, oni iznova i iznova pokazuju kolika je njena prava veličina – mnogo veća od broja njenih stanovnika ili površine njene teritorije.

„,Misija svih okupljanja je da budemo bolji ljudi, da budemo bliži jedni drugima, jer jedni bez drugih ne vrijedimo, a jedni sa drugima možemo mnoge dobre stvari“, zaključio je Abazović.

Svečanost je organizovala Ambasada Crne Gore u Srbiji, a osim Abazovića, prisutni su i ministar pravde Marko Kovač i finansija Aleksandar Damjanović.

2 Comments
  1. Amfiteatar komentariše

    Svaka ti čast Dritane!

  2. Fjaka komentariše

    Fuj

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.