Zvezdin raspored: Petak – Kaunas, subota – trening, nedjelja – Čačak

0

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon utakmice u u Kaunasu, kojom su otvorili mini ciklus u kome će odigrati pet utakmica u rasponu do samo 10 dana okreću se utakmici 3. kola ABA lige.

Protivnik je Borac u Čačku, ekipa koja je odlično otvorila novu sezonu sa dvije pobjede. Ovo će biti sedmi duel dva kluba u regionalnom takmičenju.

Utakmica Borac – Crvena zvezda Meridianbet igra se od 18 časova u gotovo izvjesno prepunoj dvorani Borca kraj Morave.

Obje ekipe otvorile su sezonu sa dvije pobjede, crveno-bijeli trijumfima nad Igokeom i Cedevita Olimpijom, Borac pobjedama nad Cibonom i Megom na Novom Beogradu.

Čeka nas teška utakmica, ne samo zbog toga što smo juče igrali meč u Kaunasu, već zbog rivala koji je odlično otvorio sezonu, koji je dobro vođen sa klupe, koji igra dobro, i koji će nakon uvodne dvije pobjede igrati rasterećeno, ali sa puno samopouzdanja. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, angažovano, uz dobru odbranu kako bi došli do bodova“, rekao je trener Crvene zvezde, Duško Ivanović.

Iskusni Dejan Davidovac skrenuo je pažnju na zgusnuti raspored.

U petak smo igra utakmicu i odmah se nakon meča vratili iz Kaunasa, u subotu odradili trening oporavka a već u nedjelju imamo novu utakmicu koja neće biti uopšte laka. Borac ove sezone ima iskusnu i dobru ekipu i to je pokazao i na parketu sa dvije uvodne pobjede. Pozivam i naše navijače da nam pruže podršku u nedjelju, dvorana Borca je uvijek bila dobar domaći teren i podrška za domaću ekipu“.

Davidovac – foto: ABA liga

Odmah nakon utakmice u Čačku, Crvena zvezda se okreće i duplom kolu Evrolige i mečevima sa Monakom (srijeda Beogradska Arena) i Virtusom (petak Bolonja).

Košarkašima Borca dodatni motiv neće faliti.

,,Želim da moj tim ostane gladan dokazivanja. Momci su željni da se takmiče, a ko im je bolji i atraktivniji rival od Crvene zvezde. Crveno-bijeli su, uz Partizan, pokazali koliko su dominantni već na početku sezone. Prilično se odvajaju od cijele lige. Tim je savršeno selektiran, ima 16 sjajnih igrača u rotaciji. A tu je i Duško Ivanović, koji je sjajno sklopio kockice. Sve u svemu, Crvena zvezda impresionira svojim sastavom. Želimo da odigramo dobru utakmicu. Posle dvije pobjede puni smo samopouzdanja. Znamo šta moramo da učinimo. Kada se igra protiv Crvene zvezde, sve mora da bude iznad standardnog nivoa. Disciplina mora biti zavidna, ne smije biti praznih hodova. Imamo namjeru da izađemo na megdan kao pravi tim”, rekao je trener Borca, Dejan Mijatović.

REZULTATI – Petak: Zadar – Mornar Barsko zlato 92:57; Subota: Cedevita Olimpija – Split 97:68, Igokea – SC Derbi 91:82, Budućnost Voli – Krka 82:69; Partizan – Cibona 96:67; Nedjelja od 18: Borac – Crvena zvezda; Ponedjeljak od 20: FMP – Mega.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.