Mijatović: Borićemo se do poslednjeg atoma snage

0

Bliži se duel u Beogradu između fudbalskih selekcija Srbije i Crne Gore. Bezbroj puta je rečeno šta meč na stadionu “Rajko Mitić” može da donese Hrabrim sokolima, ali rezultatski pritisak je apsolutno nepotreban četi Miodraga Radulovića. To tvrdi i iskusni čuvar mreže Milan Mijatović.

“Ne treba da pravimo od ove utakmice veliki pritisak. Da sačekamo rezultat i noćas iz Budimpešte…Mislim da smo pokazali da možemo. Bez velike pompe i pritiska da pokažemo šta umijemo i ubijeđen sam ako ponovimo utakmicu iz Podgorice da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatom iz Beograda”, kaže golman banjalučkog Borca.

A u Podgorici je bilo 0:2. Gledajući semafor, reklo bi se rutinska pobjeda Orlova, ali svako ko je gledao utakmicu svjestan je da je Crna Gora zaslužila minimum bod. Šta je nedostajalo da se u martu izbjegne poraz?

“Doza sreće. Da smo postigli golove iz šansi koje smo stvorili sigurno bi utakmica otišla u drugom smjeru. Opet, kao i u prvoj, mislim da će i u ovoj utakmici dosta da odluči individualni kvalitet. Vjerujem da će to sada biti na našoj strani”, optimističan je Mijatović.

Dušan Vlahović je “dopijetom” riješio meč pod Goricom, neće igrati u Beogradu zbog povrede.

“Sigurno da je olakšavajuće, ali Srbija ima dobre igrače i na svakog treba obratiti pažnju. Nema Vlahovića, ali tu je Aleksandar Mitrović. Ali, ne treba da gledamo pojedince, treba da gledamo nas – da izađemo kao tim i pružimo sve od sebe. Nadam se da ćemo se radovati”, poručuje crnogorska “jedinica”.

Večerašnji susret (20.45h) na Puškaš areni između Mađarske i Srbije pomno će se pratiti u taboru crnogorskog tima.

“Nadam se da će i nas pogledati sreća kad su u pitanju drugi rezulati u grupi. Mislim da nam najviše odgovara ako Srbija izgubi. Imaće dosta opterećenja u tom slučaju. Šta god bilo, idemo u Beograd da damo sve od sebe”, jasna je poruka Mijatovića.

Srbija definitivno ima veći pritisak. Nema je na Evropskom prvenstvu 23 godine…

“Sigurno. Kod njih vlada taj pritisak. Ali, gledamo sebe. Imamo naš cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti.”

(lobsport.me)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.