Partizan igra klasik pred duplo kolo Evrolige

0

Košarkaši Partizana se spremaju za klasik regiona! Danas dočekuju zagrebačku Cibonu u okviru 3. Kola ABA lige. Duel nekadašnjih šampiona Evrope, na programu je od 21 čas.

Nakon evroligaške pobjede protiv Asvela, sve misli crno-bijelih su okrenute prema subotnjem Klasiku.

Moramo da priđemo meču uz maksimalnu ozbiljnost i poštovanje protivnika. Vidjećemo u kakvom su stanju pojedini igrači i kako će to da izgleda u subotu veče. Protiv Asvela su igrali svi, toje najvažnije jer duel protiv Cibone slijedi 48 sati nakon toga, potom ide duplo kolo Evrolige, treba rasporediti energiju, mnogo je utakmica ispred nas i moramo da vodimo računa”, naglasio je trener Partizana, Željko Obradović.

Centar „parnog valjka”, Alen Smailagić pred duel sa Cibonom kaže:

Daćemo sve od sebe da se regenerišemo i što bolje spremimo za duel protiv Cibone. Sigurno neće nimalo biti laka utakmica. Iako ne treba bježati od uloge favorita, svjesni smo da samo uz maksimalan pristup zadacima koje nam trener postavi, možemo da odigramo dobro i dođemo do pobjede„, poručio je Smailagić.

Jasno je međutim da su izjave Obradovića i Smailagića kurtoazne, jer Cibona u ovom momentu ne može da zaprijeti Partizanu. Klub iz Zagreba se nalazi u naježoj situaciji od osnivanja, zbog kazne matičnog saveza u domaćem šampionatu nastupa sa samo šest igrača.

Čeka nas gostovanje kod prošlogodišnjeg pobjednika ABA lige, ekipe koja je i u novu sezonu krenula s najvišim ambicijama, ne samo u regionalnoj ligi nego i u Evroligi. Puni su kvaliteta, ali s druge strane nadam se da će moji igrači to prihvatiti kao jedan veliki izazov da se protiv tako kvalitetnog protivnika i pred publikom koja izuzetno razumije košarku predstave u najboljem mogućem svijetlu. Što se tiče taktičkih detalja, za nas je ključno da imamo kontrolu lopte, da ne gubimo previše lopti i tako omogućimo Partizanu da se razvija kroz kontranapad. To je prvi taktički element, a drugi koji moramo odraditi na visokom nivou je svakako defanzivni skok. Partizan je ekipa s visokim i pokretnim igračima koji su u tom segmentu igre izrazito opasni i ako želimo da zadržimo priključak moramo to kontrolisati”, rekao je trener Cibone Jakša Vulić.

ABA LIGA, 3. KOLOpetak: Zadar – Mornar Barsko zlato 92:57, subota 15: Cedevita Olimpija – Split, 17: Igokea – SC Derbi, 19: Budućnost Voli – Krka, 21: Partizan – Cibona; nedjelja 18: Borac – Crvena zvezda, ponedjeljak 20: FMP – Mega.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.