Iz zapisa nepokornog: Humor koji to nije

0

Piše: Milisav Popović

Sve se češće čuju kritike na račun naših mladih političara koji se ponašaju „kao djeca“ – inate se, svađaju se…

E, pa, Milojko, i ti, Dritane, prestanite da se svađate, ne prčite se međusobno. Videli ste koliko se Draginja „prčila “ pa je otišla “ jalova“. Ti, Milojko, oprosti Dritanu što je rekao da je Milovu mafiju „oborio na koljena“, a ta mafija je nađena ne na koljenima nego pod zemljom, u tunelu, čije su kopanje ispod Karađorđeve ulice ( eh, taj Karađorđe, gjde se nađe) sa jedne na drugu stranu, sa ulazom u depo ispod Veljeg suda finansirali Milogorci.

A ti, Dritane, oprosti Milojku što je rekao da neće sa Mandićevima u Vladu, a onda ih je prizvao. Po tome bi se reklo da brat brata hoće do jame, ali ne i u jamu.

Prizovi, Milojko, i one „turkešine“ od iste ste krvi i koljena. Neka ne smeta ni tebi ni Bečiću, što se Mehmed Zenka predstavio kao politička ženka koja lako preskače iz jednog partnerstva u drugo, ima kod njegovih da su pod istim krovom i po tri vjere.

Nemoj, Milojko, misliti da ćeš u svom regularnom mandatu, iako nam povećaš i penziju i platu biti uspješniji premijer od premijera Dritana u tehničkom mandatu koji je potpisao Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske crkve u Crnoj Gori, čime je Crnu Goru postavio na njenim pravim temeljima.

No, da se ja osvrnem na moje frontaše. Nekada veliki Mandićev Demokratski front, jedini pravi borac protiv pljačkaškog Milovog DPS režima, kada se našao bez Mandića u Skupštini, nažalost, počeo je da se raspada.

Jednom sam se zbog toga o njima javno grdno izlajao. I neka sam. Bili su to zaslužili. No, sitno je to što sam ja o njima rekao pred Skupštinom na ulici u odnosu na ono što je premijer Krivokapić pred svima rekao u Skupštini : „Ovdje vlada licemerje, nemoral i laž.“

O stanju u Demokratskom frontu bez Mandića u Skupštini svedočila je ostavka časnog čovjeka Strahinje Bulajića, koji je podnio ostavku ne samo na mjesto potpredsjednika Skupštine nego i na mjesto poslanika Demokratskog fronta.

Sada, ako je vjerovati mandataru Milojku Spajiću, Andrija Mandić bi se mogao naći na čelu Skupštine, što bi, čini se, bilo zasluženo.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici „Drugi pišu“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.