Smeta im popis, ali im nisu smetala mafijaška ubistva, pljačka državnog novca i resursa

0

Popis stanovništva se bliži, a protesti, vapaji za odlaganjem i prijetnje bojkotom se nastavljaju. Može se reći da je opipavanje pulsa za odlaganje počelo protestom Crnogorske konezervativne partije, kada su tri sata blokirali put na Bogetićima. Iako je „protest“ doživio fijasko, njihova zvijezda vodilja, tj. DPS je nekako „izboksovao“ da se popis odloži za mjesec dana. Mada ni to im nije dovoljno.

Sa protesta na Bogetićima (13.10.2023.)

 

Inače, retorika Crnogorske konezrvativne partije je nesumnjivo inspirisana govorima bivšeg lidera DPS-a Mila Đukanovića.

“Djelovaćemo legitimno i ustavno protiv rasprostranjenih, štetnih i retrogradnih procesa razarajućeg djelovanja velikosrpskog klero-nacional-šovinizama koji devastiraju biće Crne Gore, njen ustavni sistem i postulate građanske države i društva. Među političkim legitimnim barijerama tim negativnim procesima mora biti Crnogorska evropska partija, čije će djelovanje vjerujemo za Crnu Goru biti motivaciono, emancipatorsko i ljekovito. Možemo i hoćemo zaustaviti loše trendove pasivizma, malodušnosti, razočarenja, defetizma, neorganizovanosti i dezorjentisanosti koji su jako izraženi kod političkih i drugih snaga bivšeg političkog suverenističkog bloka. Smatramo da su malodušnost, defetizam i pasivizam ravni kapitulaciji i to ne prihvatamo kao stanje ni soluciju. Odlučni smo na organizovanu, politički legalnu akciju za pravo, čast i slobodu Crnu Gore. Za emancipaciju i evropeizaciju naše Crne Gore”, poručili su 30. septembra ove godine osnivači ove partije.

DPS-ovi pokušaji da preko ili udruženo sa određenim manjim grupama građana i tzv. konezrvativnim, evropejskim i sl. partijama odlože na neodređen period ono čemu je vakat, ne treba da plaši crnogorske građane.  Osim toga, popis se održava na svakih 10 godina, a poslednji je bio 2011. godine.

Podsjećanja radi, i tzv. Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) se pomirila sa činjenicom da će se popis održati, pa je javno pozvala građane da se izjasne kao njihovi vjernici.

Svi oni koji iskreno (ako ima takvih) protestuju i traže ponovno odlaganje popisa, te prijete njegovim bojkotom, treba da se prisjete gdje su bili i šta su radili kada se arčila državna imovina od strane funkcionera DPS-a, te kada su neki građani zbog etničke, nacionalne ili vjerske pripadnosti gubili posao ili bili u nemogućnosti da se zaposle.

Selektivno pamćenje i licemjerstvo nijesu odlike pravih patriota.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.