Jovanović: Raseljena lica sa Kosova uznemireni i uplašeni jer svako od njih je potencijalna meta Prištine i Aljbina Kurtija

0

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je ekstradicioni pritvor za tri osobe sa Kosova, koje terete vlasti u Prištini za navodne ratne zločine. Predsjednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori Milenko Jovanović kazao je, u izjavi za ADRIA TV, da su optužnice lažne i da raseljeni Srbi moraju biti na oprezu.

“Posljednjih sedmica imamo trend hapšenja Srba sa Kosova i Metohije koji se prelio i na Crnu Goru, što nije niko ili je malo ko očekivao. Pod lažnim optužnicama za navodne ratne zločine hapse se najuzorniji ljudi i domaćini sa KiM koji su od 1999 godine u Crnoj Gori”, napominje Jovanović.

I te kako su, kako kaže, raseljena lica sa Kosova, koji su ovde našli utočište i kojima je velikoj većini ovo djedovina, uznemireni i uplašeni jer svako od njih je potencijalna meta Prištine i Aljbina Kurtija.

“Smatrali smo da je mnogo i previše ono što se dešava Srbima sa KiM da bi se nešto slično i u najgorim snovima dešavalo u Crnoj Gori. Dakle ni ovdje nisu našli mir ni spokoj. Ja u svojstvu predsjednika Saveza udruženja u Crnoj Gori apelujem na crnogorsku vlast da ne postupa po lažnim optužnicama Prištine”, navodi on.

Raseljeni sa Kosova su, kako dodaje, državljani Srbije koji imaju stalni ili privremeni boravak i prirodno su upućeni na državu Crnu Goru, ali i na ambasadu Srbije u Podgorici ili konzulat u Herceg Novom.

To su, navodi, prve adrese na koje treba da se obrate, a Savez udruženja raseljenih takođe im stoji na raspolaganju.

“Pozivamo ih na pozornost,pozivamo ih na oprez jer svako je potencijalna meta a državu Crnu Goru još jednom pozivamo državu Crnu Goru na savjesno postupanje i da nikako po svaku cijenu ne hapse ljude, koji nikome ništa nažao uradili nisu. Uhapšeni Momčilo Vukotić, Živko Vuksanović i Iljir Beriša su više puta išli na Kosovo i Metohiju, i da su se ogriješili o zakon već bi bili uhapšeni. Hapse ih u Crnoj Gori, a dok su bili i kretali se na Kosovu niko im ni prišao nije”, zaključuje Jovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.