Zvezda prvi put u ABA ligi domaćin u Areni

0

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon uvodne pobjede u Evroligi u sjajnom ambijentu pune „Štark arene”, igraju danas meč 2. kola ABA lige i ujedno derbi ovog kola regionalnog takmičenja protiv Cedevita Olimpije.

Derbi drugog kola regionalnog takmičenja igra se od 19.45 sati u „Areni” i to će biti prva utakmica ligaškog dela takmičenja crveno-bijelih u najvećoj dvorani u Srbiji i na Balkanu, koju će kao domaćin i u svojoj organizaciji odigrati u ABA ligi.

Protivnik u nedjelju uveče je stari poznanik, i ove godine jedan od kandidata za najviši plasman. Obje ekipe ulaze u ovaj meč nakon uvodnih pobjeda u regionalnom takmičenju (Crvena zvezda je slavila u Laktašima, Cedevita Olimpija kod kuće protiv Mege).

Ovo će biti 12. duel dva kluba od kada se Cedevita Olimpija preselila u Ljubljanu, a trenutni skor je 9-2 za crveno-bijele.

Očekuje nas jedna vrlo iskusna ekipa prevođena odličnim trenerom. Cedevita Olimpija je opasan protivnik, igraće iz utakmice u utakmicu sve bolje, imali su dosta promjena i potrebno je vrijeme da se uigraju, kao i mi. Potrebna nam je puna koncentracija u ovom meču, visok intenzizet koji tražim od momaka, i velika podrška sa tribina. Pozivam navijače da dođu i podrže nas jer je uz podršku što uvijek kažem sve mnogo, mnogo lakše“, rekao je trener crveno-bijelih, Duško Ivanović.

Cedevita Olimpija je između dva meča ABA lige pretrpjela pravi debakl u Tel Avivu od Hapoela u okviru prvog kola Evrokupa – 73:100. Ne opušta to Beograđane.

Očekuje nas utakmica sa dobrom ekipom u kojoj se nalazi veliki broj vrlo iskusnih igrača počev od Blažiča, Kobsa, Radičevića, Klobučara…da ih ne nabrajam sve, ali zaista dobar tim kome će kao i nama biti potrebno vrijeme da se uigra i pokaže kvalitet. Dobro smo počeli u oba takmičenja i želimo da nastavimo u istom ritmu, ali ćemo morati da odigramo jednu dobru utakmicu. Zato pozivam naše navijače da nam pruže podršku, u novom smo ambijentu kada je ABA liga u pitanju, ovo će nam biti prva utakmica u Areni u ABA ligi“, rekao je košarkaš Crvene zvezde, Stefan Lazarević.

Satnica – petak: Split – Igokea 90:95, Mega – Borac 89:90; subota: Mornar – Budućnost 61:87; nedjelja: Krka – Partizan (16), Crvena zvezda – Cedevita Olimpija (19.45); ponedjeljak: Mornar – Zadar (18), Cibona – FMP (20).

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.