Bojović: Ne smije biti odlaganja popisa, niti daljeg kršenja Ustava i zakona

0

Piše: Dragan Bojović

Popis je statistička procedura kojom se prikupljaju podaci i pokazatelji neohodni za adekvatno uređenje socijalnih, ekonomskih i drugih politika i stoga je u svim državama svijeta zakonski definisano da se popisi sprovode u tačno određenim hronološkim periodima. Kod nas se sa popisom već uveliko kasni, dok istovremeno vidimo da strukture bivšeg režima sprovode gotovo „histeričnu“ kamapanju protiv popisa, s ciljem da se ovo nužno sredstvo za trasiranje državnih politika odloži u nedogled.

Razumljiva je, naravno, histerija i panika bivšeg režima: identitentski inžinjering, dugogodišnji projekat kreiranje jedne antisrpske, da ne kažem srbomrzačke svijesti očigledno nije uspio, ili nije uspio u mjeri u kojoj su se tome nadali njegovi tvorci. Da ne govorim o tome da bi popis trebalo da otkrije i mnoge druge falsifikate: kao, na primjer, da je broj stanovnika mnogo manji od onog koji je upisan u birački spisak, a da je broj stanova i nekretnina koje posjeduju visoki funkcioneri bivšeg režima mnogo veći od onog koga zvanično prijavljuju! Dakle, prikrivanje izbornih i svakih drugih krađa, falsifikata, nasilne asimilacije i inžinjeringa, stoji iza trenutne protivzakonite i protivustavne antipopisne kampanje.

Ne smije naravno biti nikakvog odlaganja popisa, niti daljeg kršenja Ustava i zakona. Popis, po prvi put, treba da se održi na slobodan način, bez pritiska, i njegovi rezultati konačno treba da budu istiniti i vjerodostojni. To, naravno, nismo imali pod diktatorskom palicom bivšeg režima koji je političku i društvenu stvarnost prekrajao, poput Prokrustove postelje, prema sopstvenim gramzivim mjerama i potrebama. Mislim da su građanke i građani Crne Gore to odavno prozreli i da će na predstojećem potpisu znati kako da se, između ostalog, odnesu i prema tim prevaziđenim i destruktivnim politikama bivšeg režima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.