Sjeverna Koreja: Kritikujući naš odnos sa Rusijom SAD pokazuju da nemaju mudrosti i snage za obračun sa antiimperijalističkim nezavisnim zemljama

0

Zamjenik ministra spoljnih poslova Sjeverne Koreje optužio je SAD za „nepravedno i nečuveno neprijateljstvo“ prema Pjongjangu i Moskvi, rekavši da to pokazuje hegemonistički mentalitet Vašingtona zasnovan na logici hladnog rata.

„Zlonamjeran negativan stav SAD o odnosima Sjeverne Koreje i Rusije samo otkriva da im nedostaje snage i mudrosti za obračun sa antiimperijalističkim nezavisnim zemljama“, naveo je Im Čon Il.

Bezbjednosni savez SAD, Južne Koreje i Japana, kao i vojni blok NATO su „subjekti slični raku koji ugrožavaju međunarodni poredak“, tvrdi diplomata, opisujući NATO kao „mozak ukrajinske krize“. ž

Im je dalje rekao da su odnosi Severne Koreje i Rusije na svom vrhuncu zbog akcija SAD i njihovih saveznika, koji su „otišli ​​u krajnost svojim konfrontacijskim potezima zarad sticanja hegemonije“.

Sjeverna Koreja namjerava da dodatno ojača svoje veze sa Rusijom i drugim „nezavisnim suverenim zemljama“ kako bi „odvratila vojnu prijetnju imperijalista… i čvrsto odbranila mir i bezbjednost na Korejskom poluostrvu i u ostatku svijeta“, dodao je.

Prošlog mjeseca, sjevernokorejski lider Kim Džong Un proveo je skoro nedjelju dana u Rusiji, stigavši na Daleki istok te zemlje vozom.

On se sastao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, ministrom odbrane Sergejem Šojguom i drugim zvaničnicima. Između ostalog, Kim je obišao kosmodrom Vostočni, pregledao postrojenja vojne i civilne avijacije, a predstavljeni su mu ruski strateški bombarderi i borbeni avioni koji imaju nuklearne sposobnosti, uključujući i avion mig-31 naoružan hipersoničnom raketom ‘kinžal’.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.